• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

2nd server same domain does not receive mail from 1st

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Message Routing >> 2nd server same domain does not receive mail from 1st Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
2nd server same domain does not receive mail from 1st - 27.Feb.2009 5:08:36 AM   
Xenon99

 

Posts: 5
Joined: 26.Feb.2009
Status: offline
I have been trawling the forum for a few days and found no solution to this particular problem.

We have installed a 2nd Exchange server (Server2) on the same domain/site as our original server (Server1) to service new mailboxes. We have a mail flow problem as follows...

Server2 -> Server2 - no problem
Server2 -> Server1/external - no problem
Server1/external -> Server2 - mail stuck in Server1 queue "Server2.domain.com"

Eventually a message is returned to the sender stating that the deilvery has been delayed.

Any suggestions will be much appreciated,
Mike
Post #: 1
RE: 2nd server same domain does not receive mail from 1st - 27.Feb.2009 5:14:06 AM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi mate,

how about telnet on port 25.

Can you please paste the entire NDR

(in reply to Xenon99)
Post #: 2
RE: 2nd server same domain does not receive mail from 1st - 27.Feb.2009 5:42:13 AM   
Xenon99

 

Posts: 5
Joined: 26.Feb.2009
Status: offline

This is an automatically generated Delivery Status Notification.
THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.
YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.
Delivery to the following recipients has been delayed.
user@domain.com

Telnet from Server1 to Server2 on port 25 shows "ready". Is there a particular command I should try?

I think the problem may lie in the fact that the Default SMTP Virtual Server on Server1 has an external Smart host? I have tried an "internal connector" but the result was the same.

Thanks.

(in reply to ismail.mohammed)
Post #: 3
RE: 2nd server same domain does not receive mail from 1st - 27.Feb.2009 5:50:19 AM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi mate,

yup i agree,

do one thing create a new connector and test it, even check the smart host server as well

(in reply to Xenon99)
Post #: 4
RE: 2nd server same domain does not receive mail from 1st - 27.Feb.2009 6:06:42 AM   
Xenon99

 

Posts: 5
Joined: 26.Feb.2009
Status: offline
Still the same. The connector settings I am using are...
Local Bridgehead = Server1
Address Space = SMTP - domain.com - 1 (cost)
The other settings are as default and our MX entries have a higher cost.

The external smart host is administered by our isp. Maybe I will have to register Server2 in their DNS? Or would there be another "internal" solution?

Thanks again.

(in reply to ismail.mohammed)
Post #: 5
RE: 2nd server same domain does not receive mail from 1st - 2.Mar.2009 7:47:43 AM   
Xenon99

 

Posts: 5
Joined: 26.Feb.2009
Status: offline
That was it. Got our ISP to add an MX entry for our new server on their smart host and everything is now wonderful!

Thanks.
Post #: 6

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Message Routing >> 2nd server same domain does not receive mail from 1st Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter