• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

553 5.0.0 Message-Id header line format error

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Message Routing >> 553 5.0.0 Message-Id header line format error Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
553 5.0.0 Message-Id header line format error - 25.Sep.2007 12:39:33 PM   
dkissinger

 

Posts: 4
Joined: 25.Sep.2007
Status: offline
I am using a single Hub Server with no edge servers and a FQDN on the external domain and "domain.ext" as the internal domain and am getting this error when ever we send to any government domain how can this be corrected.  In the Message-ID it is XXXXXXXXX@machinename.domain.ext we need it to be able to have XXXXXXXXX@FQDN how can this be acomplished?
Post #: 1
RE: 553 5.0.0 Message-Id header line format error - 25.Sep.2007 1:05:53 PM   
John Weber

 

Posts: 1236
Joined: 20.Apr.2005
From: Portland, Oregon
Status: offline
LOL
/seriousrunonsentencealert

Take a look at the masquerade on the send connector.

-jmw

(in reply to dkissinger)
Post #: 2
RE: 553 5.0.0 Message-Id header line format error - 25.Sep.2007 6:27:32 PM   
dkissinger

 

Posts: 4
Joined: 25.Sep.2007
Status: offline
I am glad you like my run on sentences I was not trying to be a grammer expert but then again for a super user your not very helpful.

I will try to condense so you will better understand the problem.

External domain FQDN:XXmail.XXXXXX.com
Internal doamin FQDN: XXexch.domain.ext

Message ID:  shows internal domain rather then external domain I need it to show the external domain or to be removed before sending to external e-mail addresses.

There is nothing I have been able to find on any website that has resolved the issue which is getting Message-id header line format error.  Can Someone Please Help!

(in reply to John Weber)
Post #: 3
RE: 553 5.0.0 Message-Id header line format error - 25.Sep.2007 6:34:55 PM   
dkissinger

 

Posts: 4
Joined: 25.Sep.2007
Status: offline
quote:

ORIGINAL: John Weber

LOL
/seriousrunonsentencealert

Take a look at the masquerade on the send connector.

-jmw


The masqerade on the send connector is correctly show the external FQDN and when I telnet into the server I get the correct responces the issue is due to some or maybe all government mail servers look the the Message-ID due to spamming for the correct address and right now I am using a single server that is part the active domain I know that this is not the recommended way to do thing but it is the budgeted way of doing it. So any help you could provide would be appriciated and I have been working on this for some time and have tried most of the common fixes for this problem. 

(in reply to John Weber)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Message Routing >> 553 5.0.0 Message-Id header line format error Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter