• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

DAG Creation Problem

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> High Availability >> DAG Creation Problem Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
DAG Creation Problem - 27.Apr.2012 7:07:24 AM   
amit00001

 

Posts: 19
Joined: 27.Dec.2011
Status: offline
Hi,
I am trying to create a DAG with 2 NIC

1) MAPI Network 192.168.62.X
2) Replication Network : 10.10.10.X

First node gets added to DAG but while adding second node it gives below error.

Log

add-databaseavailabiltygroupserver started on machine EXMB2.
[2012-04-27T11:35:46] add-dagserver started
[2012-04-27T11:35:46] commandline: $scriptCmd = {& $wrappedCmd @PSBoundParameters }
[2012-04-27T11:35:46] Option 'Identity' = 'BVMDAG'.
[2012-04-27T11:35:46] Option 'MailboxServer' = 'EXMB2'.
[2012-04-27T11:35:46] Option 'DatabaseAvailabilityGroupIpAddresses' = ''.
[2012-04-27T11:35:46] Option 'WhatIf' = ''.
[2012-04-27T11:35:46] Process: w3wp w3wp.exe:4960.
[2012-04-27T11:35:46] User context = 'NT AUTHORITY\SYSTEM'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'Everyone'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'BUILTIN\Users'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'NT AUTHORITY\SERVICE'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'CONSOLE LOGON'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'NT AUTHORITY\Authenticated Users'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'NT AUTHORITY\This Organization'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'BUILTIN\IIS_IUSRS'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'LOCAL'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'IIS APPPOOL\MSExchangePowerShellAppPool'.
[2012-04-27T11:35:46] Member of group 'BUILTIN\Administrators'.
[2012-04-27T11:35:46] Updated Progress 'Validating the parameters.' 2%.
[2012-04-27T11:35:46] Working
[2012-04-27T11:35:46] Mailbox server: value passed in = EXMB2, mailboxServer.Name = EXMB2, mailboxServer.Fqdn = EXMB2.Arka.com
[2012-04-27T11:35:46] LogClussvcState: clussvc is Stopped on EXMB2.Arka.com. Exception (if any) = none
[2012-04-27T11:35:46] The IP addresses for the DAG are (blank means DHCP):
[2012-04-27T11:35:46] Looking up IP addresses for BVMDAG.
[2012-04-27T11:35:48] Failure while trying to resolve BVMDAG: threw a SocketException: The requested name is valid, but no data of the requested type was found.
[2012-04-27T11:35:48] Looking up IP addresses for exmb2.
[2012-04-27T11:35:48] exmb2 = [ ::1, 192.168.62.22, 10.10.10.108 ].
[2012-04-27T11:35:48] Looking up IP addresses for EXMB2.Arka.com.
[2012-04-27T11:35:48] EXMB2.Arka.com = [ ::1, 192.168.62.22, 10.10.10.108 ].
[2012-04-27T11:35:48] DAG BVMDAG has 1 servers:
[2012-04-27T11:35:48] DAG BVMDAG contains server EXMB1.
[2012-04-27T11:35:48] Updated Progress 'Checking if Mailbox server 'EXMB2' is in a database availability group.' 4%.
[2012-04-27T11:35:48] Working
[2012-04-27T11:35:48] GetRemoteCluster() for the mailbox server failed with exception = An Active Manager operation failed. Error An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"OpenCluster(EXMB2.Arka.com) failed with 0x6d9. Error: There are no more endpoints available from the endpoint mapper"' failed... This is OK.
[2012-04-27T11:35:48] Ignoring previous error, as it is acceptable if the cluster does not exist yet.
[2012-04-27T11:35:48] DumpClusterTopology: Opening remote cluster BVMDAG.
[2012-04-27T11:35:48] DumpClusterTopology: Failed opening with Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.AmGetFqdnFailedNotFoundException: An Active Manager operation failed with a transient error. Please retry the operation. Error: The fully qualified domain name for node 'BVMDAG' could not be found.
at Microsoft.Exchange.Cluster.ActiveManagerServer.AmServerNameCache.<>c__DisplayClass1.<ResolveFqdn>b__0(Object , EventArgs )
at Microsoft.Exchange.Cluster.ActiveManagerServer.AmHelper.RunADOperationEx(EventHandler ev)
at Microsoft.Exchange.Cluster.ActiveManagerServer.AmServerNameCache.ResolveFqdn(String shortNodeName)
at Microsoft.Exchange.Cluster.ActiveManagerServer.AmServerNameCache.GetFqdn(String shortNodeName)
at Microsoft.Exchange.Cluster.ActiveManagerServer.AmServerName..ctor(String serverName)
at Microsoft.Exchange.Management.SystemConfigurationTasks.DumpClusterTopology..ctor(String nameCluster, ITaskOutputHelper output)
[2012-04-27T11:35:48] Dumping the cluster by connecting to: BVMDAG.
[2012-04-27T11:35:48] DumpClusterTopology: Not dumping, since the cluster could not be contacted.
[2012-04-27T11:35:48] Opening the cluster on nodes [exmb1].
[2012-04-27T11:35:48] Other mailbox servers in the DAG are already members of cluster 'BVMDAG'
[2012-04-27T11:35:48] The server EXMB2 does not belong to a cluster, and the other servers belong to BVMDAG.
[2012-04-27T11:35:48] Successfully resolved the servers based on the stopped servers list.
[2012-04-27T11:35:48] The following servers are in the StartedServers list (The list is the StartedServers property of the DAG in AD):
[2012-04-27T11:35:48] The following servers are in the StoppedServers list:
[2012-04-27T11:35:48] Verifiying that the members of database availability group 'BVMDAG' are also members of the cluster.
[2012-04-27T11:35:48] Verifying that the members of cluster 'BVMDAG' are also members of the database availability group.
[2012-04-27T11:35:48] According to GetNodeClusterState(), the server EXMB2 is NotConfigured.
[2012-04-27T11:35:48] The CNO is currently Offline.
[2012-04-27T11:35:48] Network name 'BVMDAG' is not online. Please check that the IP address configuration for the database availability group is correct.
[2012-04-27T11:35:48] InternalValidate() done.
[2012-04-27T11:35:48] Updated Progress 'Adding server 'EXMB2' to database availability group 'BVMDAG'.' 6%.
[2012-04-27T11:35:48] Working
[2012-04-27T11:35:48] Updated Progress 'Adding server 'EXMB2' to the cluster.' 8%.
[2012-04-27T11:35:48] Working
[2012-04-27T11:42:07] The following log entry comes from a different process that's running on machine 'EXMB1.Arka.com'. BEGIN
[2012-04-27T11:42:07] [2012-04-27T11:35:48] Opening a local AmCluster handle.
[2012-04-27T11:35:48] Updated Progress 'Adding server 'exmb2' to database availability group 'BVMDAG'.' 2%.
[2012-04-27T11:35:48] Working
[2012-04-27T11:35:48] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateNodeState, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 12, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:48] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateNodeState, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 12, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:48] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseGettingCurrentMembership, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 25, szObjectName = BVMDAG, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:48] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseGettingCurrentMembership, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 25, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:48] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseAddNodeToCluster, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 37, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseAddNodeToCluster, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 37, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateNetft, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 50, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateNetft, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 50, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateClusDisk, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 62, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseValidateClusDisk, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 62, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:49] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseConfigureClusSvc, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 75, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseConfigureClusSvc, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 75, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseStartingClusSvc, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 87, szObjectName = EXMB2.Arka.com, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseStartingClusSvc, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 87, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:35:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseNodeUp, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 100, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:38:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseNodeUp, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseFatal, dwPercentComplete = 100, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x5b4 )
[2012-04-27T11:38:50] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseFailureCleanup, ePhaseType = ClusterSetupPhaseStart, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 100, szObjectName = EXMB2, dwStatus = 0x0 )
[2012-04-27T11:42:07] ClusterSetupProgressCallback( eSetupPhase = ClusterSetupPhaseFailureCleanup, ePhaseType = ClusterSetupPhaseEnd, ePhaseSeverity = ClusterSetupPhaseInformational, dwPercentComplete = 100, szObjectName = , dwStatus = 0x0 )

[2012-04-27T11:42:07] The preceding log entry comes from a different process running on computer 'EXMB1.Arka.com'. END
[2012-04-27T11:42:07] The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file "C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2012-04-27_11-35-46.044_add-databaseavailabiltygroupserver.log".
[2012-04-27T11:42:07] WriteError! Exception = Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DagTaskOperationFailedException: A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The operation failed. CreateCluster errors may result from incorrectly configured static addresses. Error: An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"AddClusterNode() (MaxPercentage=100) failed with 0x5b4. Error: This operation returned because the timeout period expired"' failed. ---> Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.AmClusterApiException: An Active Manager operation failed. Error An error occurred while attempting a cluster operation. Error: Cluster API '"AddClusterNode() (MaxPercentage=100) failed with 0x5b4. Error: This operation returned because the timeout period expired"' failed.. ---> System.ComponentModel.Win32Exception: This operation returned because the timeout period expired
--- End of inner exception stack trace ---
at Microsoft.Exchange.Cluster.ClusApi.AmCluster.AddNodeToCluster(AmServerName nodeName, IClusterSetupProgress setupProgress, IntPtr context, Exception& errorException, Boolean throwExceptionOnFailure)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DagHelper.AddDagClusterNode(AmServerName mailboxServerName, String& verboseLog)
--- End of inner exception stack trace (Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.AmClusterApiException) ---
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DagHelper.ThrowDagTaskOperationWrapper(Exception exception)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DagHelper.AddDagClusterNode(AmServerName mailboxServerName, String& verboseLog)
at Microsoft.Exchange.Cluster.ReplayService.ReplayRpcServer.<>c__DisplayClass34.<RpcsAddNodeToCluster>b__33()
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.Cluster.HaRpcExceptionWrapperBase`2.RunRpcServerOperation(String databaseName, RpcServerOperation rpcOperation)
--- End of stack trace on server (EXMB1.Arka.com) ---
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.Cluster.HaRpcExceptionWrapperBase`2.ClientRethrowIfFailed(String databaseName, String serverName, RpcErrorExceptionInfo errorInfo)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.ReplayRpcClientWrapper.RunRpcOperationDbName(AmServerName serverName, String databaseName, Int32 timeoutMs, IHaRpcExceptionWrapper rpcExceptionWrapperInstance, InternalRpcOperation rpcOperation)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.ReplayRpcClientWrapper.RunRpcOperation(AmServerName serverName, Nullable`1 dbGuid, Int32 timeoutMs, IHaRpcExceptionWrapper rpcExceptionWrapperInstance, InternalRpcOperation rpcOperation)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.ReplayRpcClientWrapper.RunAddNodeToCluster(AmServerName serverName, AmServerName newNode, String& verboseLog)
at Microsoft.Exchange.Management.SystemConfigurationTasks.AddDatabaseAvailabilityGroupServer.JoinNodeToCluster()
[2012-04-27T11:42:07] Updated Progress 'Done!' 100%.
[2012-04-27T11:42:07] COMPLETED
add-databaseavailabiltygroupserver explicitly called CloseTempLogFile().
Post #: 1
RE: DAG Creation Problem - 3.May2012 3:55:00 AM   
amit00001

 

Posts: 19
Joined: 27.Dec.2011
Status: offline
Finally got the second server added to DAG. AV was not allowing to add the other server to DAG. Stopped the Firewall of AV with no luck. Diasbled the AV still no luck. Finally removed the Antivirus and the second server got added to DAG.

(in reply to amit00001)
Post #: 2

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> High Availability >> DAG Creation Problem Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter