• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Error submitting mail

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Error submitting mail Page: [1] 2   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Error submitting mail - 27.Jan.2010 3:57:48 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi All

Recently I made a transition from Exchange 2003 to 2007. I still have the Mailboxes on Exchange 2003 apart from one. I wanted to confirm all is well before I move the remaining Mailboxes from 2003 to 2007 and finally decommission 2003.

The problem I have is: The mailbox I moved to Exchange 2007 cannot receive/send Internet Mail. Internal receive/send works well. When I use the tool MAIL FLOW TROUBLESHOOTER in Exchange 2007, I get this error:

Error submitting mail
Mail submission failed: Error message: The SMTP host was not specified

I already checked:
The MX records are fine.
I did the nslookup and the returned details are all correct.
The Internet Connector is fine.
I also ran the policytest.exe

Can anyone assist please.

_____________________________

Kisubiboy
Post #: 1
RE: Error submitting mail - 27.Jan.2010 2:40:44 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

First test if you can access the Exchange 2007 server from the Exchange 2003 server by using telnet:

telnet exchange2007.domain.com 25

If this works then test it vice versa.

Can you send internally from ex03 to ex07 ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 2
RE: Error submitting mail - 28.Jan.2010 1:49:05 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi Jveldh,
thanks for your reply.

I successfully accessed Exchange 2007 server through Telnet from Exchange 2003 server and vice versa.

I can't send Internal mail from Exchange 2003 to Exchange 2007. Does not work vice versa too.

(in reply to jveldh)
Post #: 3
RE: Error submitting mail - 28.Jan.2010 1:20:56 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

Do you have a smarthost configured on the default virtual smtp server? If so remove it and create a seperate smtp connector on Exchange to send mail.

When submitting mails do mails will stay in the queue ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 4
RE: Error submitting mail - 29.Jan.2010 6:37:27 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi,
From EMC, Organization configuration/Hub transport/Send Connectors/Internet Connector/Properties/Network
I have the smart host configured.

But on the same window under Source Server tab, I have there the legacy Exchange 2003 configured by default. I canít remove it and I canít add the new Exchange 2007 Server. Could this be the cause of the problem?

< Message edited by Kisubiboy -- 29.Jan.2010 6:40:15 AM >

(in reply to jveldh)
Post #: 5
RE: Error submitting mail - 5.Feb.2010 4:39:18 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

Try to remove the send connector and create a new one. What is configured as the smarthost ? Is there a routinggroup connector between the two environments ?

Regards,

Johan

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 6
RE: Error submitting mail - 11.Feb.2010 1:10:49 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
I removed the connector and configured it again. The smarthost is configured with an IP on Exchange 2007.

The legacy Exchange 2003 is the Default Virtual Server and has the same smarthost IP configured as Exchange 2007.

What could be the problem really? I want to get thi sout of the way.

Regards,
Kisubiboy

(in reply to jveldh)
Post #: 7
RE: Error submitting mail - 11.Feb.2010 2:10:23 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

Can you manually connect to an smtp server outside your organization by using telnet ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 8
RE: Error submitting mail - 12.Feb.2010 12:19:23 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
not I can't get in manually through Telnet as you requested.

Regards!

(in reply to jveldh)
Post #: 9
RE: Error submitting mail - 12.Feb.2010 4:34:08 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

If that's the case then a firewall may block the traffic.

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 10
RE: Error submitting mail - 15.Feb.2010 12:54:50 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
The Exchange 2007 IP setting was opened up in the firewall. I can't access Exchange 2007 externally through telnet, the same goes for the legacy Exchange 2003. The legacy receives/sends internal/external mail. But I can successfully ping both externally.

(in reply to jveldh)
Post #: 11
RE: Error submitting mail - 16.Feb.2010 1:21:29 AM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

And on the Exchange 07 server is the firewall also disabled of got the correct settings ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 12
RE: Error submitting mail - 16.Feb.2010 1:24:49 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
I do not understand your question, please explain differently.
/Regards!

(in reply to jveldh)
Post #: 13
RE: Error submitting mail - 21.Feb.2010 1:36:18 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

What I mean is that you will have to check the firewall configuration on the Exchange servers.

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 14
RE: Error submitting mail - 22.Feb.2010 1:46:37 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
let me do that. Anything in particular you're suspectingI should look out for?

Regards!

(in reply to jveldh)
Post #: 15
RE: Error submitting mail - 22.Feb.2010 7:39:21 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi John,
if of any help. This is the returned message when sending Email to a clienthosted on the Exchnage 2007:

#550 4.4.7 QUEUE.Expired; message expired in unreachable destination queue. Reason: A matching connector cannot be found to route the external recipient ##

regards!

(in reply to jveldh)
Post #: 16
RE: Error submitting mail - 22.Feb.2010 3:27:38 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

Please run get-sendconnector |fl and post the output here.

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 17
RE: Error submitting mail - 23.Feb.2010 12:37:20 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi Johan, please find results below:

AddressSpaces : {SMTP:*;1}
AuthenticationCredential :
Comment :
ConnectedDomains : {}
ConnectionInactivityTimeOut : 00:10:00
DNSRoutingEnabled : False
DomainSecureEnabled : False
Enabled : True
ForceHELO : False
Fqdn :
HomeMTA : Microsoft MTA
HomeMtaServerId : LEGACY SERVER
Identity : Internet Connector
IgnoreSTARTTLS : False
IsScopedConnector : False
IsSmtpConnector : True
LinkedReceiveConnector :
MaxMessageSize : unlimited
Name : Internet Connector
Port : 25
ProtocolLoggingLevel : None
RequireTLS : False
SmartHostAuthMechanism : None
SmartHosts : {[158.232.12.41]}
SmartHostsString : [158.232.12.41]
SourceIPAddress : 0.0.0.0
SourceRoutingGroup : First Routing Group
SourceTransportServers : {LEGACY SERVER}
UseExternalDNSServersEnabled : False


Please keep in mind I changed the legacy server name of Exchange Server 2003 to LEGACY SERVER in two places above as you can see.


Regards

(in reply to jveldh)
Post #: 18
RE: Error submitting mail - 23.Feb.2010 2:21:33 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

This looks ok, is there a firewall between the servers for example a hardware firewall ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to Kisubiboy)
Post #: 19
RE: Error submitting mail - 24.Feb.2010 2:15:56 AM   
Kisubiboy

 

Posts: 20
Joined: 29.Dec.2009
Status: offline
Hi,
no there is no firewall between them.

Regards!

(in reply to jveldh)
Post #: 20

Page:   [1] 2   next >   >> << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Error submitting mail Page: [1] 2   next >   >>
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter