• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Event ID 3033 When Using ActiveSync

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Outlook Web Access >> Event ID 3033 When Using ActiveSync Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Event ID 3033 When Using ActiveSync - 7.Apr.2006 12:07:05 AM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
Let me start by saying my Cingular 8125 syncs with Exchange just fine. However occasionally I get an error on the device & have to disconnect & reconnect it to the data network. Having said that, on my Exchange Server I keep getting an error once every hour that says, "
The average of the most recent [200] heartbeat intervals used by clients is less than or equal to [540]. Make sure that your firewall configuration is set to work correctly with Exchange ActiveSync and direct push technology. Specifically, make sure that your firewall is configured so that requests to Exchange ActiveSync do not expire before they have the opportunity to be processed. For more information about how to configure firewall settings when using Exchange ActiveSync, see Microsoft Knowledge Base article 905013."

I have configured the timeout per the article but still get this error. Anyone else using the Push feature & run into this?

Patrick
Post #: 1
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 7.Apr.2006 12:34:09 AM   
Henrik Walther

 

Posts: 6928
Joined: 21.Nov.2002
From: Copenhagen, Denmark
Status: offline
An you adjusted the time-out value on the HTTPS rule on your firewall server right?


_____________________________

HTH
Henrik Walther
Lead Moderator/author
MSExchange.org

Follow me on Twitter!

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 2
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 7.Apr.2006 3:33:55 PM   
PonchoHobono

 

Posts: 33
Joined: 17.Aug.2003
Status: offline
Correct. I use ISA and have configured an SSL web listener. On the listener's Preferences tab->Advanced->Connection timeout=1800.

Patrick

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 3
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 7.Apr.2006 8:39:13 PM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
I believe I may have fixed my problem. I restarted the IIS Admin service (& all dependencies) & haven't seen the error as of yet.

Patrick

(in reply to PonchoHobono)
Post #: 4
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 14.Apr.2006 4:12:41 PM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
Cancel that. Still getting the error. Anyone else seeing this?

Patrick

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 5
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 24.Apr.2006 11:38:55 PM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
Bump

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 6
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 9.Jun.2006 4:03:45 PM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
Still getting the warning. Is there a registry setting to tweak on the device?

Patrick

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 7
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 21.Aug.2006 2:36:34 AM   
sabasigh

 

Posts: 62
Joined: 18.Sep.2003
From: St. Louis
Status: offline
Resurrection of thread...begin.

I have a user who just got an 8125 as well and this error is getting logged on my Exchange box. I have all kinds of other ActiveSync users. Treos, Palms, PPC6700, etc, etc...and never had this error.

My HTTPs timeout is 30 mins or something...definitely more than what's in the knowledgebase. I have done some searching and found that the phone that is usually mentioned with this problem is the 8125!

Can't find a solution yet...anyone figure this out?

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 8
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 21.Aug.2006 4:51:46 PM   
PatrickHoban

 

Posts: 20
Joined: 22.Mar.2004
From: OKC, OK
Status: offline
Glad to know I'm not the only one having this problem.

Patrick

(in reply to sabasigh)
Post #: 9
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 24.Aug.2006 9:49:47 PM   
snootalope

 

Posts: 4
Joined: 24.Aug.2006
Status: offline
Well, make that three..

I've got a slou of Treo's working with our Exchange system and once we got the Cingular 8125, here come the Event ID 3033's..

Anyone found a solution yet?  I don't have an ISA, got a PIX 515 firewall which has the connection timeout set to 30 minutes.

What's an admin to do?!

(in reply to PatrickHoban)
Post #: 10
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 1.Sep.2006 5:08:58 PM   
sabasigh

 

Posts: 62
Joined: 18.Sep.2003
From: St. Louis
Status: offline
Looks like the MSFP download for the Sprint PPC6700 is kicking off this error now.

Last couple of days, the errors have only been logged from 5pm to 11pm...weird.

(in reply to snootalope)
Post #: 11
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 5.Oct.2006 8:27:16 PM   
snootalope

 

Posts: 4
Joined: 24.Aug.2006
Status: offline
Any solutions out there yet?  Can't stand to see so many errors in the event logs!!

(in reply to sabasigh)
Post #: 12
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 31.Jan.2007 12:21:39 AM   
mhewitson

 

Posts: 1
Joined: 31.Jan.2007
Status: offline
We have the same problem. Min + Max hearbeats are at defaults. (59mins being the hardcoded max). We have configured ISA and Checkpoint with 3720 (62mins) as the timeout for all TCP connections.

Have check IIS logs on FE & BE servers, and can successfully locate the following entries:
POST Microsoft-Server-ActiveSync?User=administrator&DeviceId=6F24CAD599A5BF1A690246B8C68FAE8D&DeviceType=PocketPC&Cmd=Ping
and
PUT /exchange/Administrator@1b1domain.lab/NON_IPM_SUBTREE/Microsoft-Server-ActiveSync/PocketPC/6F24CAD599A5BF1A690246B8C68FAE8D/AutdState.xml
and
SUBSCRIBE /exchange/Administrator@1b1domain.lab/Inbox/

What can be the problem?
I am tearing my hair out with this and running out of hair!

TIA


(in reply to snootalope)
Post #: 13
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 8.Feb.2007 9:49:07 AM   
wketelaar

 

Posts: 6
Joined: 7.Mar.2006
Status: offline
Hello all,

I'm having the same problems.

Using Exchange 2003 SP2 with all patches + ISA 2004 SP2 with all patches in combination with a Qtek 9100 with mobile 5 and direct push. i've increased the timeouts, but without result.

in exchange event viewer i get the error:

The average of the most recent [200] heartbeat intervals used by clients is less than or equal to [540]. etc,etc.

On the mobile I notice that the synchronisation fails to correctly synchronise which mail are read and which not. for example on the mobile they have 0 unread mails, while in outlook there are 10. of course we made an even start, when we configured the device.

I been having the problems for some months now and still haven't found a sollution. I hope someone can help us

regards,

William

(in reply to mhewitson)
Post #: 14
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 2.Jun.2010 12:43:53 PM   
ronnie

 

Posts: 51
Joined: 22.Dec.2009
Status: offline
the ceo just called to tell me he's lost all emails and calendar info from his iPhone
checked the server logs and this 3033 error is occurring as above

we run a single server setup through a cisco 2810 router

would i need to extend the HTTPS setting on the router and or on the server?
and is there anything else i can do to resolve this?

(in reply to wketelaar)
Post #: 15
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 27.Feb.2012 3:52:08 PM   
david.lynch

 

Posts: 12
Joined: 25.Jan.2012
Status: offline
Facing a similar problem here too. Applied updates of the KBs 967046, 972077, no solution.
Just 3 Smartphones: 2 Iphones and one Galaxy S, Android.

SBS 2003 R2 SP2, no other issues with this system. No specific firewall, just the "Basic Firewall" enabled on the Routing and Remote Access.

Please, anyone has a solution to this? This is a really important issue, as it seems that more and more servers are having this.

< Message edited by david.lynch -- 27.Feb.2012 4:12:22 PM >

(in reply to ronnie)
Post #: 16
RE: Event ID 3033 When Using ActiveSync - 27.Feb.2012 5:33:38 PM   
david.lynch

 

Posts: 12
Joined: 25.Jan.2012
Status: offline
Now I've discovered that if contacts sync is disabled on the phone the issue doesn't happen, but obviously this isn't the desired solution...

Any ideas?

(in reply to david.lynch)
Post #: 17

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Outlook Web Access >> Event ID 3033 When Using ActiveSync Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter