• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Exchange 2007 Information store wont mount / no system attendant mailbox/role

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Exchange 2007 Information store wont mount / no system attendant mailbox/role Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Exchange 2007 Information store wont mount / no system... - 4.Dec.2007 2:36:36 AM   
pnorredal

 

Posts: 10
Joined: 29.Nov.2007
Status: offline
Hi all
This post ended in the wrong forum, so Ill post it here as well, in hope of a solution or tip from someone ....

After deploying the exchange 2007 mailbox role, in HMC 4.0 - my information store (service - as well) wont start. I tried allmost anything by now - and I cant seem to crack this one ...

Im getting event ID: 4001 (system attendant error, but service IS running)
which says:

Event Type: Error
Event Source: MSExchange System Attendant Mailbox
Event Category: General
Event ID: 4001
Date:  11/29/2007
Time:  9:37:51 AM
User:  N/A
Computer: HE-EXMBX01
Description:
A transient failure has occurred. The problem may resolve itself in a while. The service will retry in 56 seconds. Diagnostic information:
Cannot open mailbox /o=rackhosted/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=HE-EXMBX01/cn=Microsoft System Attendant.
Microsoft.Exchange.Data.Storage.ConnectionFailedTransientException: Cannot open mailbox /o=rackhosted/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=HE-EXMBX01/cn=Microsoft System Attendant. ---> Microsoft.Mapi.MapiExceptionNetworkError: MapiExceptionNetworkError: Unable to make connection to the server. (hr=0x80040115, ec=-2147221227)
______________________________________________________________

Id discovered that the real problem might be a missing system attendant admin mailbox/role in my AD. Any attemt to create a new mailbox store/database fails, with the same error.

I cant move on in my deployment, as long as the mailbox server wont work.

PLEASE - Can anyone help ??

Best regards
/lillep
Post #: 1
RE: Exchange 2007 Information store wont mount / no sy... - 7.Dec.2007 5:27:54 AM   
dalbjerg

 

Posts: 15
Joined: 7.Nov.2007
From: Denmark
Status: offline
I have the same problems, do you fine any solution?

(in reply to pnorredal)
Post #: 2
RE: Exchange 2007 Information store wont mount / no sy... - 7.Dec.2007 8:26:53 AM   
a.grogan

 

Posts: 1917
Joined: 12.Apr.2005
From: London
Status: offline
Hiya Dal, please see the answer here: http://forums.msexchange.org/m_1800458519/mpage_1/key_/tm.htm#1800459395

Cheers



_____________________________

Andy Grogan
MSExchange.org Forums Moderator
For my general ramblings about Exchange please visit my website:
W: http://www.telnetport25.com/
B: http://telnetport25.wordpress.com/
M: manifoldmaster@gmail.com

(in reply to dalbjerg)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Exchange 2007 Information store wont mount / no system attendant mailbox/role Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter