• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

MAPI_E_NOT_ME - None of your e-mail accounts could send to this recipient.

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2013] >> Message Routing >> MAPI_E_NOT_ME - None of your e-mail accounts could send to this recipient. Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
MAPI_E_NOT_ME - None of your e-mail accounts could send... - 25.Jul.2016 1:23:50 PM   
guitman

 

Posts: 14
Joined: 18.Feb.2011
Status: offline
I have one user plagued by this issue (and of course it is the head honcho). It happens when sending, replying to, and forwarding email. It is intermittent, and sometimes simply hitting the resend option allows the message to go through. Is happening more and more these days, and for recipients he emails with all the time.

I have deleted the nk2 files. I have cleared the autocomplete lists. I have recreated his Outlook profile. I have verified the email properties are set to SMTP and not MAILTO. I have upgraded my Exchange server from 2007 to 2013, the issue still remains.We have 50 users, this is the only one with the issue.

I am pretty certain, however, that this is an Outlook issue on the client-side (Outlook 2010). The sent messages never appear in the mailbox or in the Exchange message tracking logs. However, the Undeliverable message does show up in the OWA Inbox, and from there I can hit resend and the message goes through no problem. Perhaps the underliverable message in Outlook is getting synced up to the server's Inbox post-failure? At any rate, I am in desperate need of a fix and cannot seem to find one.

From: System Administrator
Sent: Wednesday, July 20, 2016 1:31 PM
Subject: Undeliverable: Meeting request

message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: RE: Meeting request
Sent: 7/20/2016 1:06 PM

The following recipient(s) cannot be reached:

'John Smith' on 7/20/2016 1:31 PM
None of your e-mail accounts could send to this recipient.

I enabled Outlook logging, below is the error which happened again as it happened over the weekend. What we are looking at is an email being sent at 16:41, and failing at 17:00 with " 2016.07.24 17:00:43 MAPI XP Call: SubmitMessage returned MAPI_E_NOT_ME. " This is when the Undeliverable message shows up in his Inbox.

We are finding that if he simply clicks Resend in Outlook, the message succeeds, which is what I believe we see happening on the same message at 17:17. No retyping of email addresses, just reseeding from the Undeliverable message. This has not always worked for him, but seems to be working lately. Still, very annoying as the emails are delayed, and it is happening to contacts he communicates with throughout the day every day.

2016.07.24 16:41:29 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 16:41:29 (sender email address): UploadItems: 1 messages to send
2016.07.24 16:41:29 EXECUTING Put MAPI TASK
2016.07.24 16:41:30 Starting the Spooling Cycle
2016.07.24 16:41:30 MAPI Status: (IN -- ---/OUT fl ---)
2016.07.24 16:41:30 MAPI XP Call: FlushQueues, hr = 0x00000000, ulFlushFlags = 0x0000001a
2016.07.24 16:41:30 Sending one message
2016.07.24 16:41:30 Progress: Sending message 'QC Testing Question' (size 15.19 KBytes)
2016.07.24 16:42:30 (sender email address): Synch operation queued
2016.07.24 16:46:52 (sender email address): Synch operation queued
2016.07.24 17:00:43 MAPI XP Call: SubmitMessage, hr = 0x80040502
2016.07.24 17:00:43 MAPI XP Call: SubmitMessage returned MAPI_E_NOT_ME.
2016.07.24 17:00:43 FINISHED MAPI TASK
2016.07.24 17:00:43 (sender email address): Synch operation queued
2016.07.24 17:00:44 (sender email address): ReportStatus: RSF_COMPLETED, hr = 0x00000000
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation dequeued (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): UploadItems: 0 messages to send
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation dequeued (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): UploadItems: 0 messages to send
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation dequeued (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): UploadItems: 0 messages to send
2016.07.24 17:00:46 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:00:46 Sending done, Error code = 0x00000000
2016.07.24 17:00:46 MAPI Status: (-- -- ---/--- fl ---)
2016.07.24 17:00:46 MAPI Status: (-- -- ---/--- -- ---)
2016.07.24 17:00:46 Finishing the Spooling Cycle, Error code = 0x80040115
2016.07.24 17:01:46 MAPI Status: (IN -- ---/OUT -- ---)
2016.07.24 17:17:06 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 17:17:06 (sender email address): UploadItems: 0 messages to send
2016.07.24 17:17:06 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:18:12 (sender email address): Synch operation started (flags = 00000001)
2016.07.24 17:18:12 (sender email address): UploadItems: 1 messages to send
2016.07.24 17:18:12 EXECUTING Put MAPI TASK
2016.07.24 17:18:12 Starting the Spooling Cycle
2016.07.24 17:18:12 MAPI Status: (IN -- ---/OUT fl ---)
2016.07.24 17:18:12 MAPI XP Call: FlushQueues, hr = 0x00000000, ulFlushFlags = 0x0000001a
2016.07.24 17:18:12 Sending one message
2016.07.24 17:18:12 Progress: Sending message 'QC Testing Question' (size 8.01 KBytes)
2016.07.24 17:18:12 MAPI Status: (IN -- ---/OUT fl act)
2016.07.24 17:18:13 MAPI Status: (IN -- ---/OUT fl ---)
2016.07.24 17:18:13 MAPI XP Call: SubmitMessage, hr = 0x00000000
2016.07.24 17:18:13 MAPI XP Call: EndMessage, hr = 0x00000000
2016.07.24 17:18:13 FINISHED MAPI TASK
2016.07.24 17:18:13 (sender email address): ReportStatus: RSF_COMPLETED, hr = 0x00000000
2016.07.24 17:18:13 (sender email address): Synch operation completed
2016.07.24 17:18:13 Sending done, Error code = 0x00000000
2016.07.24 17:18:13 Sending done, Error code = 0x8004010f
2016.07.24 17:18:13 MAPI Status: (IN -- ---/OUT -- ---)
Post #: 1
RE: MAPI_E_NOT_ME - None of your e-mail accounts could ... - 28.Jul.2016 1:02:03 PM   
guitman

 

Posts: 14
Joined: 18.Feb.2011
Status: offline
A few updates:

This user's laptop had Symantec PGP installed on it for While Disk Encryption. I did not have the PGP mail proxy feature enabled, we don't even have a license for it, but I discovered PGP was for some reason still processing all Outlook email. In the PGP log file were successful email attempts, and a few with "access denied" for some reason. PGP should not have been processing email. I disabled WDE, uninstalled PGP, and have moved over to Bitlocker. Now the PGP proxy is no longer interfering with Outlook.

I also disabled and removed the Suggested Contact database. This may cause disruption for a little while as the user rebuilds contacts that he may not have had in his central Contacts database.

Lastly, I ran ipconfig /flushdns. Several forums suggested this.
So far, no issues in 24 hours. If OK over the next week I will mark this solved.

(in reply to guitman)
Post #: 2

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2013] >> Message Routing >> MAPI_E_NOT_ME - None of your e-mail accounts could send to this recipient. Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter