• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

OWA works from LAN but not internet

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2000] >> Outlook Web Access >> OWA works from LAN but not internet Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
OWA works from LAN but not internet - 14.May2003 5:42:00 AM   
gstephens

 

Posts: 3
Joined: 14.May2003
From: South Carolina
Status: offline
I just upgraded my domain to w2k-AD and upgraded exchange 5.5 to 2000. My OWA was working great in 5.5 (on a NT domain) but since the upgrade OWA works fine if you are on the local lan. If I connect from the internet it accepts the login okay but I get the famous "Loading" in the inbox. I can access my calendar but it gives me the login screen several times. I've seached the MS knowledgebase and technet and tried about eveything I know. I am running exch sp3 and w2k sp3 Any ideas?

Thanks in advance.
Post #: 1
RE: OWA works from LAN but not internet - 15.May2003 11:19:00 PM   
theoldunit

 

Posts: 78
Joined: 6.Oct.2002
From: Hastings, UK
Status: offline
Just as a thought, what access rights do the users have on the OWA machine, like do Domain users have logon locally rights to the machine.
Hope this helps

Dave

(in reply to gstephens)
Post #: 2
RE: OWA works from LAN but not internet - 17.May2003 12:55:00 AM   
shade_star

 

Posts: 3
Joined: 26.Apr.2003
From: AZ
Status: offline
I have the same issue. From my LAN I can connect using servername/exchange along with through a browser http://ipaddress/exchange

When I have someone outside my LAN use the http://ipaddess/exchange they do not get the login box. I am behind a router which allows port 80 and forwards it to the appropriate IP address(Exchange server). I am stumped any ideas?

Thanks for any help

(in reply to gstephens)
Post #: 3
RE: OWA works from LAN but not internet - 17.May2003 12:55:00 AM   
shade_star

 

Posts: 3
Joined: 26.Apr.2003
From: AZ
Status: offline
I have the same issue. From my LAN I can connect using servername/exchange along with through a browser http://ipaddress/exchange

When I have someone outside my LAN use the http://ipaddess/exchange they do not get the login box. I am behind a router which allows port 80 and forwards it to the appropriate IP address(Exchange server). I am stumped any ideas?

Thanks for any help

(in reply to gstephens)
Post #: 4
RE: OWA works from LAN but not internet - 2.Jun.2003 1:08:00 PM   
Guest
try that too

Real web based Outlook
Fortify MS Exchange 2000
Acceleratd web-based MS Exchange

www.HiPerExchange.com

(in reply to gstephens)
  Post #: 5
RE: OWA works from LAN but not internet - 19.Jun.2003 8:31:00 PM   
Pantherfan

 

Posts: 97
Joined: 5.Jun.2003
From: Greensboro NC USA
Status: offline
ntlm and digest/integrated authentication cannot cross a proxy server (just an fyi, may not be applicable in your case).

If I remember right, it still uses the netbios port mapper service (port 135) from the web server running the owa site, to the exchange server. Are your running the web site, and the exchange server on the same box, or do you have it split between 2 machines?

Also, when your users are logging in from outside your network, are they logging into their machine with your domains cached credentials, or local accounts? It can make a difference [Smile]

(in reply to gstephens)
Post #: 6
RE: OWA works from LAN but not internet - 1.Jul.2003 1:24:00 PM   
Guest
Well the problem is not with Exchange, its the IIS, reinstall Web/NNTP/SMTP Services.
Microsoft has a support document how to reinstall IIS when Exchange is installed.
If you try to browse the exchange server http://ipaddress is works but http://hostname may not work.
Make sure you follow the steps to backup the exchange database as listed on the Microsoft support document.

(in reply to gstephens)
  Post #: 7

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2000] >> Outlook Web Access >> OWA works from LAN but not internet Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter