• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Outlook 2007 requests password, Exchange 2010

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> Installation >> Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 15.Mar.2010 10:33:14 AM   
clum1

 

Posts: 61
Joined: 25.Jul.2002
From: UK
Status: offline
I have setup a new Server 2008 R2 AD with Exchange 2010 and am getting problems with some Outlook 2007 clients requesting passwords when connecting to the Exchange server.
The symptoms are:
  1. The client connects correctly using Autodiscover
  2. Test messages send correctly
  3. Some time after mailbox creation, upon startup, the client will request a  password to connect to the Exchange server.
  4. Inputting a valid password does not work, clicking OK returns the same dialogue box.
  5. The message displayed at bottom right will be either "Need Password" or "online With Microsoft Exchange"
  6. Emails can still be sent and received throughout this
  7. The prompt reappears at random intervals
  8. There are no corresponding events in the logs either on client or server.
  9. I lose the will to live
I've searched extensively online, and the info suggests it's not limited to Exchange 2010 but the suggested fixes have had no effect on my situation. Can anyone help me before I flatten my Exchange box please?
thanks
Calum
Post #: 1
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 15.Mar.2010 5:07:34 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Calum

Does this happen when downloading the address book or connecting to the autodiscover services ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to clum1)
Post #: 2
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 16.Mar.2010 11:01:37 AM   
clum1

 

Posts: 61
Joined: 25.Jul.2002
From: UK
Status: offline
It seems to happen at random times but I think it's related to autodiscover. If I CTRL click on the Outlook icon in the sys tray and do a "Test Email Configuration" it looks to https://mydomain.co.uk for info, this being my default policy for email addresses. For users unaffected, it looks to https://Exchangehost.domain.local for this info.

At the moment, this server is not in production so I'm wondering if it's just that the mydomain.co.uk address is unresolvable that's causing it; this doesn't explain to me why some clients randomly swap to this address though!

thanks

Calum

(in reply to jveldh)
Post #: 3
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 16.Mar.2010 5:03:01 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

If the users are using a system that's member of the domain it should get the info by quering for the SCP record which points to the autodiscover site.

What's the difference between the users are they running on systems that are a memberof the domain or not ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to clum1)
Post #: 4
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 17.Mar.2010 4:21:33 AM   
clum1

 

Posts: 61
Joined: 25.Jul.2002
From: UK
Status: offline
Yes; all are members of the domain. It's now started on another account; I'm close to wiping the server!

thanks

Calum

(in reply to jveldh)
Post #: 5
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 17.Mar.2010 5:33:36 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

Please run get-webservicesvirtualdirectory |fl and post the output here.

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to clum1)
Post #: 6
RE: Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 - 18.Mar.2010 10:06:37 AM   
clum1

 

Posts: 61
Joined: 25.Jul.2002
From: UK
Status: offline
Hi Jveldh,
I spoke to MS (finally used one of my free Technet support calls!) and they seem to have isolated the problem for me; we're behind a proxy server here and it looks like Outlook was sticking on it. 
Adding the NETBIOS name, FQDN and IP address of the Exchange server to the Tools / Options / Connections / LAN Settings / Proxy Server / Advanced / Exceptions field on each client seems to be working for now.

Will update if there's any changes.

Thanks for your help.

Calum

(in reply to jveldh)
Post #: 7

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> Installation >> Outlook 2007 requests password, Exchange 2010 Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter