• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Problems mounting database eventid 455 & 9518

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> General >> Problems mounting database eventid 455 & 9518 Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 7:52:03 AM   
tbm1969

 

Posts: 3
Joined: 11.Mar.2010
Status: offline
When I mount the databases in the first and second storage group I don't get any succes. Errors in the eventviewer give me: 455 and 9518.

MSExchangeIS (7772) First Storage Group: Error -1811 occurred while opening logfile C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\Mailbox\First Storage Group\E0000005949.log.

- The database is clean (tested with ESEUTIL /MH)
- Logfile is not there and unfortunately not in a backup
- Logfiles in folder are until E0000005946.log
- Created a new Storage Group and database to test, this went OK, it mounts without any problems.

Can I delete the logfiles somehow and start with fresh logfiles because the database is clean?

< Message edited by tbm1969 -- 11.Mar.2010 7:54:20 AM >
Post #: 1
RE: Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 8:04:19 AM   
edgar.morales

 

Posts: 40
Joined: 15.May2008
Status: offline
Hello tbm......have you taken a look at this article from MS and followed these instructions?

http://support.microsoft.com/kb/896143

(in reply to tbm1969)
Post #: 2
RE: Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 8:12:21 AM   
tbm1969

 

Posts: 3
Joined: 11.Mar.2010
Status: offline
Hi Edgar!

I found this solution. I'm pretty much sure that it is Cause 1, but can't this be fixed without contacting MS? I'm not that good in English on the phone ;-)

Thnx!

Maurice

(in reply to edgar.morales)
Post #: 3
RE: Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 9:22:52 AM   
edgar.morales

 

Posts: 40
Joined: 15.May2008
Status: offline
I found this article for the exact problem you are having under Exchange 2003 but still may help you in your situation. 

http://www.petri.co.il/mount_exchange_database_when_e00log_is_missing.htm


(in reply to tbm1969)
Post #: 4
RE: Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 9:55:52 AM   
tbm1969

 

Posts: 3
Joined: 11.Mar.2010
Status: offline
Thnx! I found that one too but I was not sure about it because this was Exchange 2007. Since I checked the databases and they were clean I tried to remove te logfiles (after making a backup from the database folder)and then started all Exchange services. After that I mounted the databases and it worked!!!

Thnx for thinking with me!

Case closed!

(in reply to edgar.morales)
Post #: 5
RE: Problems mounting database eventid 455 & 9518 - 11.Mar.2010 10:09:25 AM   
edgar.morales

 

Posts: 40
Joined: 15.May2008
Status: offline
No problem...glad you figured it out

(in reply to tbm1969)
Post #: 6

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> General >> Problems mounting database eventid 455 & 9518 Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter