• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Regarding Exchange server 2007 Post-deployment check-list

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Regarding Exchange server 2007 Post-deployment check-list Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Regarding Exchange server 2007 Post-deployment check-list - 27.Feb.2008 8:21:54 PM   
mousuminaskar

 

Posts: 43
Joined: 27.Feb.2008
Status: offline
Hi,
 
While i am trying to create the public folder database in mailbox server role, an error occurs: "An exchange  2007 server on which an address list service is active cannot be found".
To resolve this problem i have to start the 'microsoft exchange system attendant service'  manually, but i am unable to start this service.
If i check exchange setup.log, i have found 2 errors.
1) The user account is not a member of  ' schema' or ' enterprise' admin.
Though the user account is already a member of these 2 admins.
2) Active directory domain is in mixed mode, need to raise the domain
functional level to windows 2000 native mode or above. 
Though it's  already raised to windows 2000 native mode.
 
I am unable to resolve these above problems. If somebody can give me suggestion,i ll be thankful.
 
Thanks n regards
 
Post #: 1
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 28.Feb.2008 10:01:40 AM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi mate,

Please run Exbpa tool (www.exbpa.com)

(in reply to mousuminaskar)
Post #: 2
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 28.Feb.2008 11:30:46 AM   
mousuminaskar

 

Posts: 43
Joined: 27.Feb.2008
Status: offline
Hello,

i did run,but yet not solved.

(in reply to ismail.mohammed)
Post #: 3
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 28.Feb.2008 1:23:41 PM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi,

in exbpa what is the recommendation it is suggesting?

Anyway i hope that your windows is pure native mode and Exchange 2003 if it is exists it is also in the native mode?

(in reply to mousuminaskar)
Post #: 4
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 28.Feb.2008 4:23:39 PM   
mousuminaskar

 

Posts: 43
Joined: 27.Feb.2008
Status: offline
Yes,
I dont have any 2003 exch server.bt our outlook 2003 is running for pop3.
I have 2 qns:
1)During the installation process ,i selected the option that our client pc is running on outlook 2003,so public folder database shud create bydefault (.ebd file)?
bt its nt exist.
n when i am going to create  a new public folder database,error comes:"
the exchange 2007 server on which address list is active, doesnt found".
So give some soln how to resolve?
n my exch attendant service also nt started....
so i cant go forward.

(in reply to ismail.mohammed)
Post #: 5
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 28.Feb.2008 6:24:11 PM   
Sembee

 

Posts: 4093
Joined: 17.Jan.2008
From: Somewhere near London, UK
Status: offline
System attendant is the interface between Exchange and the Active Directory. If the SA service isn't not starting then you need to investigate why. That usually means it cannot connect or talk tot he domain controllers correctly. Is there a domain controller close to the Exchange server? Is it functioning correctly?

My instinct is that this a domain/network issue, not Exchange. Once you sort the domain and/or network out things will work correctly.

Simon.

_____________________________

Simon Butler,
Exchange MVP
Blog: http://blog.sembee.co.uk/
Web: http://www.amset.info/
In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/
Exchange Resources: http://exbpa.com/

(in reply to mousuminaskar)
Post #: 6
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 29.Feb.2008 9:33:37 AM   
mousuminaskar

 

Posts: 43
Joined: 27.Feb.2008
Status: offline
Hi,
i have checked that there is a connection betwn exch svr n active directory,becoz
its pinging n if i c my network places,its showing that exch svr is also connected.
so,connection is ok.There is another probs,bt i unable to find out.

(in reply to Sembee)
Post #: 7
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 29.Feb.2008 10:25:18 AM   
mousuminaskar

 

Posts: 43
Joined: 27.Feb.2008
Status: offline
Hi,
The user account ,i am using is already a member of enterprise admin n schema admin,still in setup log file,the 'error' comes that" the user account is nt a member of schema or enterprise admin".

(in reply to Sembee)
Post #: 8
RE: Regarding Exchange server 2007 Post-deployment chec... - 29.Feb.2008 4:21:41 PM   
Sembee

 

Posts: 4093
Joined: 17.Jan.2008
From: Somewhere near London, UK
Status: offline
Ping means nothing. Just that there is a packet going between the servers. It does not mean the server can communicate. You need to use tools like netdiag and dcdiag on the support tools to confirm connectivity.
Can you try using THE administrator account, and not an equivalent? That will have the required permissions. I usually insist on using that account as any other account can be problematic.

Simon.

_____________________________

Simon Butler,
Exchange MVP
Blog: http://blog.sembee.co.uk/
Web: http://www.amset.info/
In the UK? Hire me: http://www.sembee.co.uk/
Exchange Resources: http://exbpa.com/

(in reply to mousuminaskar)
Post #: 9

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Regarding Exchange server 2007 Post-deployment check-list Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter