• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Topology Discovery Failed.

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> General >> Topology Discovery Failed. Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Topology Discovery Failed. - 7.Nov.2006 6:49:41 PM   
rakem

 

Posts: 35
Joined: 31.Jan.2006
Status: offline
    I have just installed Exchange 2003 and SP1 onto a new 2003 R2 server.  forestprep and domain prep ran without any problems, however the following services will not star:
MS Exchange Information Store
MTA Stacks
System Attendant

Im getting event ID 2114 logged in event viewer saying that:
"Process INETINFO.EXE (PID=1592). Topology Discovery failed, error 0x80040a02. "

Our domain set up is one domain name with multiple sites, each site has its own DC which is also a GC and also every DC is a DNS server.  The site that the exchange server is in has two DCs, both are GCs and DNS servers.  The exchange server uses them as its primary and seccondary DNS servers.  I have full connectivity between all sites, I access active directory from the exchange server.

Can anyone provide some trouble shooting tips please!

thanks.
Post #: 1
RE: Topology Discovery Failed. - 7.Nov.2006 11:10:54 PM   
jchong

 

Posts: 2516
Joined: 1.Dec.2005
From: Centreville, Virginia
Status: offline
Please run Exchange Best Practice analyzer first, let's start with the basics such as DNS issues, network issues etc. EBPA will perform these tests, please post results.

_____________________________

James Chong
MCSE | M+, S+, MCTS, Security+
msexchangetips.blogspot.com

(in reply to rakem)
Post #: 2
RE: Topology Discovery Failed. - 8.Nov.2006 12:23:02 AM   
rakem

 

Posts: 35
Joined: 31.Jan.2006
Status: offline
actually there is no need i managed to fix it!!

the problem was that the Exchange Enterprise Servers group was not in the manage auditing and security log policy on the default domain policy.  Once i placed it in there all the services started up and its all go!

(in reply to jchong)
Post #: 3
RE: Topology Discovery Failed. - 8.Nov.2006 2:00:59 AM   
BeTaCam

 

Posts: 423
Joined: 24.Feb.2003
From: India
Status: offline
Check permisisons on the Logs.

HTH

BC

(in reply to rakem)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> General >> Topology Discovery Failed. Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter