• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Transport Rule - Disclaimer

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Compliance >> Transport Rule - Disclaimer Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Transport Rule - Disclaimer - 19.Sep.2009 12:05:05 PM   
NeilHiorns

 

Posts: 7
Joined: 19.Jan.2006
From: UK
Status: offline
Reasonably new to Exchange 2007, but I have set up a Transport rule to add a disclaimer. Initially setup for my user only to mail sent outide the organisation, for testing purposes, and it initially appeared not to work. I week or so later I noticed that an email sent to my Hotmail account had the disclaimer set correctly (so not sure at what point the transport rule was applied).

I then set the rule to be applied to all users inside the organisation sending to outside the organisation and found it was not working for any users except mine 24 hours later.

I have since disabled the rule and strangely the rule is still being applied to my user. Where is this rule being stored? I assume it is it in AD and possibly replication time is causing the time lag, but know that this is set to 15 minutes between sites so not sure how this could be the case (especially after 24 hours).

Is there any diagnostic tools I can use to discover the problem?
Post #: 1
RE: Transport Rule - Disclaimer - 19.Sep.2009 3:03:57 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Hi,

You can enable logging via Powershell of the EMC. I recommend to enable the following logging:

Get-EventLogLevel 'MSExchange Messaging Policies\Rules' | Set-EventLogLevel -Level High
Get-EventLogLevel 'MSExchangeTransport\Agents' | Set-EventLogLevel -Level High
Get-EventLogLevel 'MSExchangeTransport\TransportService' | Set-EventLogLevel -Level High

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to NeilHiorns)
Post #: 2
RE: Transport Rule - Disclaimer - 19.Sep.2009 4:55:46 PM   
NeilHiorns

 

Posts: 7
Joined: 19.Jan.2006
From: UK
Status: offline
Thanks for the tip, I will store them away for the future use.
In the end I restarted the MSExchange transport and replication services on a couple of Exchange servers.

(in reply to jveldh)
Post #: 3
RE: Transport Rule - Disclaimer - 20.Oct.2009 6:13:35 AM   
rishishah

 

Posts: 784
Joined: 14.Nov.2006
From: Surrey, UK
Status: offline
Transport rules are applied after the MSExchange Transport service is re-started...

So simply re-start the service after you make the change and it should take immediate effect.

_____________________________

Rishi Shah, MCP

Remember to backup before applying the advice. www.saiconsult.co.uk. Happy to provide Professional Exchange Server Consultancy to anywhere in the world.

(in reply to NeilHiorns)
Post #: 4
RE: Transport Rule - Disclaimer - 25.Jan.2012 8:05:18 AM   
RustyShackleford

 

Posts: 226
Joined: 13.Jan.2010
Status: offline
Anyone know the interval that transport rules are automatically applied?  

(in reply to rishishah)
Post #: 5

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Compliance >> Transport Rule - Disclaimer Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter