• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

ews mail client not working anymore (apple and thunderbird with ExQuilla)

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Mobility >> ews mail client not working anymore (apple and thunderbird with ExQuilla) Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
ews mail client not working anymore (apple and thunderb... - 15.Apr.2013 9:22:13 AM   
verus

 

Posts: 14
Joined: 27.Jan.2011
Status: offline
Hi,

We have some apple users who connect to the exchange server and they use EWS to retreive their e-mail.
This always worked but since a week it doesn't anymore.
What happens is that they connect and e-mail appears to come in and they see the headers but not the e-mail itself (apple mail).
With outlook on apple, it was downloading the e-mails but they are not visible and it appears to hang.
I installed thunderbird on a virtual machine with ExQuilla addon (Windows) and there I have the same problem.
It seems to connect and Inbox shows "Inbox(54)" but no e-mails are visible.
I checked with https://www.testexchangeconnectivity.com/ and there I don't have a problem when I do a check with Microsoft exchange web services.

I can also connect to https://mail.vlaamsoogpunt.be/ews/exchange.asmx and login and there I see al the XML info.
Webmail works also.
Test-OwaConnectivity on the exchange server is also "success".

The thunderbird log gives me some info:
httpSoapTransportCompletion handleEvent type load username Administrator
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices DEBUG transferComplete to URL <https://mail.vlaamsoogpunt.be/ews/exchange.asmx> status=401 statusText: Unauthorized
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices CONFIG httpSoapTransportCompletion: HTTP response code: 401 statusText: Unauthorized
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices DEBUG Trying call again, this time not forcing basic
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices DEBUG httpSoapTransportCompletion handleEvent type load username Administrator
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices DEBUG transferComplete to URL <https://mail.vlaamsoogpunt.be/ews/exchange.asmx> status=500 statusText: Internal Server Error
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.webservices CONFIG httpSoapTransportCompletion: HTTP response code: 500 statusText: Internal Server Error
2013-04-15 16:18:16 extensions.exquilla.base CONFIG SOAP response faultCode <Server>

That will be the same problem as what the apple computers have but I don't know what to do else to make this work (again).
thanks,
Verus.
Post #: 1

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Mobility >> ews mail client not working anymore (apple and thunderbird with ExQuilla) Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter