• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F)

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Installation >> RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) Page: <<   < prev  8 9 10 [11] 12   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 8.May2007 2:04:36 AM   
Jonae

 

Posts: 1
Joined: 8.May2007
Status: offline
Hello,
I had the same issues: Error on sync and error on rebuild offline adress!

Here is what worked for me:
1. Restart the Microsoft Exchange Information Store
start->run->(type in the run box)services.msc
find and restart the service
2. go to exchange system manager and rebuild the Offline adress list
recipients->offline adress list->right click on the adress list and rebuild. there shoud not be any error!!

when everything is with no errors then you have done it! Try send/receive in outlook

hope this helps

(in reply to Guest)
Post #: 201
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 26.Jun.2007 6:33:40 PM   
fyrestryke

 

Posts: 1
Joined: 26.Jun.2007
Status: offline
Finally!    When I saw this original post I just had a feeling that my problem was related to #2, just a gut instinct.  It was.  But, I've got an exchange 2007 server and I'm very unfamiliar with the new interface and very hopelessly lost at times.  :)

quote:

ORIGINAL: Guest

OK guys... this thread has pretty much the complete solution in it. But only 1 person touched on it... that was epresley... here's the fix...

1. make sure your offline address book has been rebuilt.

2. right click on mailbox store, select properties... right on the first general screen in the middle, you have no offline address book selected... click browse, advanced, find now and select it...

3. MOST IMPORTANT! restart you information store service from services mmc console.

That's it.


Then, I found this post and it led me to a microsoft article that told me how to accomplish #2 (from above) in both Exchange 2003 and Exchange 2007.  Yippee!

quote:

ORIGINAL: Amodin

http://support.microsoft.com/?kbid=905813

See if this will help, this has a couple of different ways of fixing it.


Thanks for those posts and thanks to everyone on this thread for helping everyone else out.  :)

I was on page 9 of this thread before I found the answer, but 0x8004010F is gone!  YAY!  My new installation of Exchange 2007 just plain wasn't working because I hadn't told it where the OAB was.  Didn't think I should have to tell it where my only OAB is, but oh well.  ;)

_____________________________

"You knew the job was dangerous when you took it, Fred..." --Super Chicken

(in reply to Amodin)
Post #: 202
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 12.Jul.2007 5:52:11 AM   
Cyberslam

 

Posts: 11
Joined: 12.Jul.2007
Status: offline
I tried this solution:
Exchange System Manager:
> Goto Recipients->Offline Address Lists->Default > Offline Address list, right click and select  rebuild.


But when i press rebuild, this is the error message i get:

quote:


Access is denied.
Facility: Win32
ID no: c0070005
Exchange System Manager


I tried this method ( http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/323915) for the above error but still the error keeps on popping up.

Any help guys ?

(in reply to Guest)
Post #: 203
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 16.Jul.2007 6:14:54 AM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi,

Please run EXBPA (www.exbpa.com)
follow the suggestion, if you are not able to understand pls post we can help you.

(in reply to Cyberslam)
Post #: 204
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 30.Jul.2007 10:29:32 AM   
MIDOOooo

 

Posts: 100
Joined: 6.Jul.2007
Status: offline
help all plz.
i had a pending previous installation of exchange 2007 and i faild in recoverserver mode so i used adsiedit.msc tool to delete all previous exchange objects from schema and start a new exchange server installation. after i finished the installation once i opened the exchange manager i see all user accounts with predefined mail addresses and with aliases also. i moved all acounts to a new data base i created and every thing was fine.
when i setup pop3 account it's working fine but when i try to setup exchange account after i press send/recieve i get the error "an object couldn't be found" . i look to event log i find :
1-Microsoft Exchange System Attendant reported an error '0x80072020' in its DS Monitoring thread.
2- Failed to generate offline Address Book, error '80072020'
3- Microsoft Exchange System Attendant reported an error '0x80072020' when setting DS notification.
 
i really don't know if the cause is that old pending installation or what!!!
!!!!!!!!!!!!!!


_____________________________

MIDOOooo - Mohamed Talaat
Enterprise Support Engineer
Vodafone -Egypt.

(in reply to russfly)
Post #: 205
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 21.Nov.2007 9:07:19 AM   
dahattaway

 

Posts: 1
Joined: 21.Nov.2007
Status: offline
You will have to go to exchange system manager then properties and address lists and verify a valid address lists is populated in address lists.

(in reply to josephvi)
Post #: 206
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 10.Dec.2007 5:13:09 AM   
peter.remans

 

Posts: 2
Joined: 11.May2007
Status: offline
Hello,

I'm running Exchange 2003 SP2.
I tried all of the above.. nothing works for me!!!
I even deleted the user's outlook ost and profile... reconfigured it from scratch... no good.
anyone else still facing this?

regards

Peter 

(in reply to dahattaway)
Post #: 207
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 10.Dec.2007 5:17:41 AM   
ismail.mohammed

 

Posts: 3018
Joined: 9.May2007
From: India
Status: offline
hi,

Could you please verify that under mailbox store properties r u able to see valid default OAB in the general tab?
you can try to increase diagnostic logging for OAB generation and look out for possible event.
If possible for testing purpose you can create new oab and set it to always (test it during off peak hours) and then associate that new oab with the mailbox store and wait for replicaiton and then try it out.

(in reply to peter.remans)
Post #: 208
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 10.Feb.2008 5:34:59 PM   
excelsis

 

Posts: 17
Joined: 21.Sep.2007
Status: offline
This worked for me on Exchange 2003


quote:

ORIGINAL: WeeManDK

FINALLY! I resolved this issue on my own Exchange 2003 with 26 Clients, who all had the error.

Solution i used:

On your exchange server, browse to the following folder: C:\Program Files\exchsrvr\schema

Check if the folder "non_ipm_subtree" is created. If not, create it! And create a subfolder in the dir. called "schema".

After that, proceed with these steps:

1. make sure your offline address book has been rebuilt.

2. right click on mailbox store, select properties... right on the first general screen in the middle, you have no offline address book selected... click browse, advanced, find now and select it...

3. MOST IMPORTANT! restart you information store service from services mmc

I had tried everything, but only this worked! So make shure that folder is there, and it should work like a charm!

WeeMan Out.

(in reply to WeeManDK)
Post #: 209
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 11.Feb.2008 4:06:04 AM   
paresh_md

 

Posts: 129
Joined: 12.Dec.2007
From: United Kingdom
Status: offline
Hi All,

Error 0x8004010F translates to MAPI_E_NOT_FOUND.

Its definitely points to a MAPI object missing or misconfigured on some object in Exchange. It would be anything (Mailbox store, Public folder store, Offline address list,etc). The best way to troubleshoot these errors is turn on "Diagnostic Logging" on the affected process (e.g. DS Access, PF replication, OAB generation).

One could also run ExBPA tool which scans entire Exchange ORG and reports the errors with possible solution links in Technet. Hope this helps.

PD

_____________________________

Microsoft PSS - X Team Leader - Messaging
Systems

Have you ever run ExBPA on your Exchange server ? (Exchange Best Practises Analyzer)
Download from ExBPA.com

(in reply to Guest)
Post #: 210
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 1.May2008 2:58:08 PM   
digiadmin

 

Posts: 1
Joined: 1.May2008
Status: offline
Finally!!!!!

I have been having this issue for a while now and I have tried everything in all the support forums (user forums, Microsoft, etc) but no luck. I tried rebuilding the address book list, deleting it, and re-creating it. At first, only select users would experience the issue, and it would come and go but none the less, users were experiencing the issue. These are the steps I did to finally fix it across the board for everyone (I have over 100 mailboxes running Exchange Server 2003 with Outlook XP/2003 clients)

First I deleted the offline address book and re-created it (Microsoft says you have to use a different name or wait 7 days, so be sure to change the name) Then rebuilt it and set it to default.

Under - Administrative groups --> Server --> "server name" --> First Storage Group --> Mailbox Store (select properties of it). Under Offline Address list click browse and select the newly created offline address book list. Click Ok.

In services restart Exchange Information Store.

This still did not work, but this last step did the trick.

In your Outlook select Tools--> Options. Under Mail Setup tab click on Send/Receive button. Select the relevant Group Name and click on Edit. Under Accounts Option you may find the Download offline Address book option (checked/selected). Please DO NOT select the check-box option and save your settings.
Do an explicit Send/Receive operation. This will take some time to complete, so be patient. Once the operation is completed (success or fail is not relevant) again perform the explicit Send/Receive operation. This time you will not get any errors and the operation gets completed fast.


Thanks to everyone on this forum, and Prasad Paturi for the last step.

(in reply to Guest)
Post #: 211
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 5.May2008 1:26:32 AM   
coolowski

 

Posts: 1
Joined: 5.May2008
Status: offline
That’s how I got rid of that error message:
 
 
Exchange System Manager:
Goto Recipients->Offline Address Lists->Default Offline Address list, right click and select rebuild.
 
Following message showed up:
 
No bindings. Facility: Win32, ID no: c00706b6 Exchange system manager"
 
In "Services" I have checked the Microsoft Exchange System Attendant - Status was blank, I started it. (Right click->start)
 
I went back to:
 
Exchange System Manager:
Goto Recipients->Offline Address Lists->Default Offline Address list, right click and select rebuild.
 
This time no error message, default offline address list was rebuilt successfully.
 
 
 
Checked my Outlook -The previous message was gone -:
Task 'Microsoft Exchange Server reported error (0x8004010f): 'The operation failed. An object could not be found.'"
 
It worked for me.
 
Cheers

(in reply to Jonae)
Post #: 212
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 8.May2008 9:38:48 AM   
atedja

 

Posts: 64
Joined: 14.Apr.2008
Status: offline
Yes, how this problem could be happened to me is also mystery, I'm using Exchange Server 2007 SP1 and my clients using Outlook 2007 / 2003 all got the same error.

any clue ?

_____________________________

/* I Appreciate all kinds of response */

(in reply to Guest)
Post #: 213
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 23.Jul.2008 1:19:55 AM   
exchange2008

 

Posts: 4
Joined: 23.Jul.2008
Status: offline
It was fixed.
Reference RE: Please Help - 0X8004010F Errors

< Message edited by exchange2008 -- 23.Jul.2008 7:50:26 AM >

(in reply to josephvi)
Post #: 214
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 18.Aug.2008 10:18:17 AM   
bluem

 

Posts: 127
Joined: 30.Jun.2008
Status: offline
Hello,

I am also running into the same issue and I have tried all suggesting listed here but nothing worked...even when the option to download offline address book is turned off i still get the sync logs.

Below is the message that appears in the sync log.
10:11:39 Synchronizer Version 11.0.5604
10:11:39 Synchronizing Mailbox 'my name'
10:11:39 Synchronizing Hierarchy
10:11:39 Synchronizing server changes in folder 'Calendar'
10:11:39 Downloading from server 'my server name'
10:11:39 Done
10:11:39 Microsoft Exchange offline address book
10:11:39                0X8004010F

My company has 2 locations with each location having it is own exchange server 2003 and a replication between the two. I am in location 2 and settings for default address book points to location 1.

if anyone can help that would be greatly appreciated...because it is really annoying..

Thanks,
b

(in reply to Jonae)
Post #: 215
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 4.Sep.2008 4:51:22 AM   
qureshydon

 

Posts: 1
Joined: 4.Sep.2008
Status: offline
try this link there was same problem few days back with me also

http://support.microsoft.com/kb/867623

Regards

Qureshy

(in reply to josephvi)
Post #: 216
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 4.Sep.2008 9:39:19 PM   
atedja

 

Posts: 64
Joined: 14.Apr.2008
Status: offline
I've been struggling with this error since I deploy my Exchange Server 2007 and I've come accross to several sites for the resolution and workaround but it doesn't seems to be helpful anyway :-|, here's the list of the workaround for this Issue of Autodiscover.


1.       Adding “A” record
http://www.123together.com/Support/Setup_Auto_Discover_Feature_for_Your_Domain_for_Outlook_2007.htm
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc411331(EXCHG.80).aspx

2.       Put Autodiscover.domain.com and servername.domain.com in Certificate SAN
http://forums.microsoft.com/technet/showpost.aspx?postid=2234047&siteid=17&sb=0&d=1&at=7&ft=11&tf=0&pageid=1

3.       Rebuilding email account, by deleting the OST and then recreating it. Or delete the current Outlook mail profile and creating it again from beginning.
http://www.123together.com/Support/error_0x8004010F_the_operation_failed_An_object_could_not_be_found.htm

4.       Proxy bypass for servername.domain.com
http://techrepublic.com.com/5208-6230-0.html?forumID=101&threadID=242986&messageID=2355292

5.       Selecting the correct OAB in EMS
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/905813

6.       Rebuilding OAB in EMS
http://kb.parallels.com/en/1587

7.       Adding XML debug override elements in web.config file then RESTART the server.
http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=3310929&SiteID=17

8.       Check the SSL port used by Autodiscover
http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/31768202/download-address-book-err.aspx

9.       Applying Exchange Server 2007 SP1 Update Rollup 2


another blog to read is Daniel Goldman's: http://blogs.msdn.com/dgoldman/search.aspx?q=0X8004010F&p=1


any other Idea or input would be GREATLY appreciated for all of Exchange Server 2007 user and Administrator as well.

If the error 0x8004010F still persists, please check whether the following site is helpful:
 
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc411331(EXCHG.80).aspx
 
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb310776(EXCHG.80).aspx

_____________________________

/* I Appreciate all kinds of response */

(in reply to Guest)
Post #: 217
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 6.Aug.2010 6:58:35 AM   
bibomaria

 

Posts: 28
Joined: 5.Aug.2010
Status: offline
Hi !

few days ago i am also facing such type of errors with exchange server. For this i used a third party software. it works nicely and effectively.you can find it at : http:www.exchangerepairtool.com

(in reply to josephvi)
Post #: 218
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 6.Aug.2010 7:26:12 AM   
bibomaria

 

Posts: 28
Joined: 5.Aug.2010
Status: offline
Hi !

within exchange server this types issues are very big issues that occurred simultaneously. you can use karnal software to resolve these types of errors. i have used it in early days that is very effective. you can find it at :: www.edbrepairtool.com

(in reply to Guest)
Post #: 219
RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) - 6.Aug.2010 8:45:38 AM   
bibomaria

 

Posts: 28
Joined: 5.Aug.2010
Status: offline
Hi !

The error code 0x8004010F is common errors that occurred in Exchange server. you can remove it through Karnal software that can be find it:: www.exchangerepairtool.com

(in reply to josephvi)
Post #: 220

Page:   <<   < prev  8 9 10 [11] 12   next >   >> << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Installation >> RE: Exchange Server Reported Error (0x8004010F) Page: <<   < prev  8 9 10 [11] 12   next >   >>
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter