550 5.7.1 Unable to relay for [email] (Full Version)

All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Message Routing



Message


tisgrandupnorth -> 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (9.Jun.2007 3:54:09 PM)

I'm about to move from the POP3 connector to SMTP mail and thought I'd do a test run via telnet.

The transcript goes like this:

220 domain.co.uk Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: 6.0.3790.395
9 ready at  Sat, 9 Jun 2007 20:33:32 +0100
ehlo
250-domain.co.uk Hello [85.118.173.235]
250-TURN
250-SIZE
250-ETRN
250-PIPELINING
250-DSN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8bitmime
250-BINARYMIME
250-CHUNKING
250-VRFY
250-X-EXPS GSSAPI NTLM LOGIN
250-X-EXPS=LOGIN
250-AUTH GSSAPI NTLM LOGIN
250-AUTH=LOGIN
250-X-LINK2STATE
250-XEXCH50
250 OK
mail from: [my email address] 250 2.1.0 [my email address]....Sender OK
rcpt to: [valid email addess on server] 550 5.7.1 Unable to relay for [valid email addess on server]

HELP!




uemurad -> RE: 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (9.Jun.2007 7:55:20 PM)

I couldn't tell from the transcript.  On what system are you executing the Telnet command, and to what system are you connecting (e.g. from your Exchange server to a known SMTP system, or from your workstation to your Exchange server)?




tisgrandupnorth -> RE: 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (10.Jun.2007 1:21:53 PM)

quote:

ORIGINAL: uemurad

I couldn't tell from the transcript.  On what system are you executing the Telnet command, and to what system are you connecting (e.g. from your Exchange server to a known SMTP system, or from your workstation to your Exchange server)?


Sorry, should have been clearer.

It is from my laptop - not part of the domain - over the internet to the Exchange server.  Mail From: is my work email address, unrelated to the Exchange server.




uemurad -> RE: 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (10.Jun.2007 2:02:12 PM)

Are you allowing Anonymous Access?
ESM-->SMTP Virtual Server-->Authentication




tisgrandupnorth -> RE: 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (10.Jun.2007 2:15:56 PM)

quote:

ORIGINAL: uemurad

Are you allowing Anonymous Access?
ESM-->SMTP Virtual Server-->Authentication


Yup, all three ticked. :S




tisgrandupnorth -> RE: 550 5.7.1 Unable to relay for [email] (10.Jun.2007 2:22:17 PM)

Got it!

Under the default recipient policy, the domain I was trying to send to was not ticked as 'responsible for all mail'.

Ticked, sorted.

Thanks!




Page: [1]