• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Open relay on Exchange Server 2007 (No Edge Server Role)

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> General >> Open relay on Exchange Server 2007 (No Edge Server Role) Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Open relay on Exchange Server 2007 (No Edge Server Role) - 8.Mar.2008 10:10:54 PM   
explorer1979

 

Posts: 23
Joined: 26.Nov.2007
Status: offline
Hi all,

I am total new in Exchange 2007,

My setting of this is it installed all Role, like Mailbox, Hub etc,
just it is NO EDGE Server Role (my company since no money, so will not deploy Edge Server right now)
And it procressing those multi Domain

server.com
supercorp.com
cp28.com

I setting the "Organization Configuration"  --> "Hub Transport" --> "Send Connectord"
to using "Internet" and give it a "*" from the Address Space, I had try *.domain.com after the abuse.net test a hour later, same result ...   and it is a smarthost post to my ISP's mail server ...

Secondary, I setting the "Server Configuation" --> "Hub Transport"  -> "Default Mail"   ---> "Permission Group"   ---> "Anonymous"


-------------

Now in my company network, I installed one box Exchange for testing ...
But experience some problems that (I don't know do it is general or not)

It is open relay ... I using www.abuse.net to test, just enter the mail Server's FQDN name and run

It reponse those

Relay test 1
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<spamtest@abuse.net>
<<< 250 2.1.0 Sender OK
>>> RCPT TO:<securitytest@abuse.net>
<<< 550 5.7.1 Unable to relay

Relay test 2
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<spamtest>
<<< 501 5.1.7 Invalid address

Relay test 3
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<>
<<< 250 2.1.0 Sender OK
>>> RCPT TO:<securitytest@abuse.net>
<<< 550 5.7.1 Unable to relay

Relay test 4
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<spamtest@server.com>
<<< 250 2.1.0 Sender OK
>>> RCPT TO:<securitytest@abuse.net>
<<< 550 5.7.1 Unable to relay

Relay test 5
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<spamtest@[125.215.149.37]>
<<< 501 5.1.7 Invalid address

Relay test 6
>>> RSET
<<< 250 2.0.0 Resetting
>>> MAIL FROM:<spamtest@server.com>
<<< 250 2.1.0 Sender OK
>>> RCPT TO:<securitytest%abuse.net@server.com>
<<< 250 2.1.5 Recipient OK
Relay test result
Hmmn, at first glance, host appeared to accept a message for relay.

THIS MAY OR MAY NOT MEAN THAT IT'S AN OPEN RELAY.

Some systems appear to accept relay mail, but then reject messages internally rather than delivering them, but you cannot tell at this point whether the message will be relayed or not.

You cannot tell if it is really an open relay without sending a test message; this anonymous user test DID NOT send a test message.



-----

What is wrong of the Open Relay?? And what setting that I must do so this mail server can safe send and received to and from Internet?

Thank you
Post #: 1

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> General >> Open relay on Exchange Server 2007 (No Edge Server Role) Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter