Setting up SMTP connector in Exchange 07 (Full Version)

All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Message Routing



Message


Ayaga -> Setting up SMTP connector in Exchange 07 (14.Sep.2008 2:48:26 PM)

I am having some extreme difficulties setting up the SMTP connector in my exchange Org.
Exchange in installed with HT, CAS, MBX properly,but some how when I send mail to external addresses (eg Yahoo.com) I keep getting message from Postmater@mydomain.local that my mail is delayed. and yet no mail goes out. I can send mail to other users in my domain.
another problem i have is this. looking at the postmaster address, why is that showing @mydomain.local ?
Can someone help me please urgently, this is a real life saver?

the Error message I am also getting when trying to add a new Recieve connector is below.

--------------------------------------------------------
Microsoft Exchange Error
--------------------------------------------------------
The following error(s) occurred while saving changes:
set-receiveconnector
Failed
Error:
When the AuthMechanism parameter on a Receive connector is set to the value ExchangeServer, you must set the FQDN parameter on the Receive connector to one of the following values: the FQDN of the transport server "MBX001.mydomain.local", the NetBIOS name of the transport server "MBX001", or $null.


--------------------------------------------------------
OK
--------------------------------------------------------





jveldh -> RE: Setting up SMTP connector in Exchange 07 (14.Sep.2008 3:49:36 PM)

Hi,

You should create a send connector. The receive connector is for receiving e-mails just like the name says. The send connector is used for sending mail to outside your organization. You can create a send connector as follows:

- open the EMC
- open the organization configuration and select the hub transport
- select the send connectors tab
- click somewhere in the white space and select the option new send connector
- follow the wizard, when asked for and address space fill in *






Ayaga -> RE: Setting up SMTP connector in Exchange 07 (14.Sep.2008 5:03:40 PM)

quote:

ORIGINAL: jveldh

Hi,

You should create a send connector. The receive connector is for receiving e-mails just like the name says. The send connector is used for sending mail to outside your organization. You can create a send connector as follows:

- open the EMC
- open the organization configuration and select the hub transport
- select the send connectors tab
- click somewhere in the white space and select the option new send connector
- follow the wizard, when asked for and address space fill in *





I have already created the Send Connector and added the * into the address space, but still no luck.
I am concern that my postmaster address is readin as postmaster@mydomain.local instead of mydomain.com
where can i change or set the internet address for my domain?




jveldh -> RE: Setting up SMTP connector in Exchange 07 (14.Sep.2008 5:16:59 PM)

Hi,

For this you should modify the default e-mail address policy and add the external domain or create a new one and give it the lowest priority.





Ayaga -> RE: Setting up SMTP connector in Exchange 07 (14.Sep.2008 5:37:14 PM)

Summary: 2 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:00

New mydomain.com
Failed
Error:
The SMTP address template 'SMTP:%g.%s@mydomain.com' is invalid because it references a domain that is not an accepted domain.
Exchange Management Shell command attempted:
new-EmailAddressPolicy -Name 'forteq-group.com' -IncludedRecipients 'AllRecipients' -Priority 'Lowest' -EnabledEmailAddressTemplates 'SMTP:%g.%s@mydomain.com'
Elapsed Time: 00:00:00

Apply mydomain.com
Cancelled

This is the error message I am getting while I am trying to change the domain name from .local to .com
please advice.




ismail.mohammed -> RE: Setting up SMTP connector in Exchange 07 (15.Sep.2008 6:34:39 AM)

hi mate,

can you please add your domain name in accepted domain and re-try creating the email address policy




Page: [1]