• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Problem installed Exchange 2007 SP1

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Problem installed Exchange 2007 SP1 Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Problem installed Exchange 2007 SP1 - 11.Dec.2009 10:52:33 AM   
pjhutch

 

Posts: 3578
Joined: 21.Jul.2001
From: W Yorks, England
Status: offline
We currently have a single Active Directory domain which have 6 Windows 2008 x65 domain controllers. All the DCs are Global Catalog servers.

We also have a Exchange 2007 SP1 on Windows 2003 x64 servers, currently have 13 servers - 2 CAs, 4 HUBs, 1 UM, 9 Mailbox.

We are trying to install another Exchange 2007 server but we get this error and we are unable to resolve the issue. I am unable to find any solutions on the web:

"Cannot find at least one global catalog server with Windows 2003 SP1 or later."

We have tried all the diagnostics tools with no luck: nslookup, ipconfig, netdiag, dcdiag, rpcping, ldp.

Any ideas?

_____________________________

Peter Hutchison MCP
Exchange Administrator
University of Huddersfield
Post #: 1
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 11.Dec.2009 3:38:53 PM   
jveldh

 

Posts: 2335
Joined: 12.Apr.2008
From: The Netherlands
Status: offline
Peter,

Did you also tried to run the setup from the commandline and specify the configuration domaincontroller ?

_____________________________

Best regards,

Johan Veldhuis

Visit my Exchange blog

(in reply to pjhutch)
Post #: 2
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 11.Dec.2009 6:43:26 PM   
pjhutch

 

Posts: 3578
Joined: 21.Jul.2001
From: W Yorks, England
Status: offline
Yes, I tried setup /Role:M /DC:server and still came up with the same error. I tried different DCs with no luck.

_____________________________

Peter Hutchison MCP
Exchange Administrator
University of Huddersfield

(in reply to jveldh)
Post #: 3
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 12.Dec.2009 3:06:05 AM   
jitendergupta

 

Posts: 81
Joined: 24.Dec.2008
Status: offline
Run Exchange Best Practice Analyser. It may give you some hint what's wrong in current configuration.

_____________________________

Jitender Kumar
MCSA, MCTS, VCP5-DCV, ITIL

(in reply to pjhutch)
Post #: 4
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 14.Dec.2009 5:18:46 AM   
clementrosario

 

Posts: 126
Joined: 13.May2007
Status: offline
Raise the domain functional level and give the Organisational name,

setup.com /preparead /on:mail

(in reply to pjhutch)
Post #: 5
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 14.Dec.2009 5:44:19 AM   
pjhutch

 

Posts: 3578
Joined: 21.Jul.2001
From: W Yorks, England
Status: offline
The domain/forest functional level is already on Windows Server 2008 level.

It seems that Installing Exchange 2007 SP2 seems to get around the problem!

_____________________________

Peter Hutchison MCP
Exchange Administrator
University of Huddersfield

(in reply to clementrosario)
Post #: 6
RE: Problem installed Exchange 2007 SP1 - 14.Dec.2009 6:25:17 AM   
clementrosario

 

Posts: 126
Joined: 13.May2007
Status: offline
Hi Peter,

GC is working fine, ensure that any firewall is blocking 3268.
Are you able to telnet 3268

(in reply to pjhutch)
Post #: 7

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Installation >> Problem installed Exchange 2007 SP1 Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter