Configuring POP3 (Full Version)

All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> Mobility



Message


TheIcedMan -> Configuring POP3 (21.Jan.2010 3:25:15 AM)

Hi,
I have an exchange 2010 server in coexistence with exchange 2003.
Internal user can send and receive mail with outlook 2007. Owa works fine. But when external users use outlook to send and receive mail something goes wrong. They can send mail perfectly but they can't receive mail. In outlook you have an option to test the account that test runs perfectly. Outlook says that pop is good and smtp is good. But when i press send/receive outlook sends mails but gives an error:

error (0x800ccc0f): connection with the server is interrupted. If the problem still exists, please contact your administrator or ISP.

I'm in the dark here. I don't know what the problem is.
On Exchange 2010 i have some event error logs:

Log Name:      Application
Source:        Windows Error Reporting
Date:          21/01/2010 9:15:48
Event ID:      1001
Task Category: None
Level:         Information
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      xxxxxxbeex02.XXXXXX.local
Description:
Fault bucket , type 0
Event Name: CLR20r3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: microsoft.exchange.pop3.exe
P2: 14.0.639.21
P3: 4abc4e17
P4: mscorlib
P5: 2.0.0.0
P6: 4a27471d
P7: 934
P8: a1
P9: System.ArgumentOutOfRange
P10:

Attached files:

These files may be available here:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\AppCrash_microsoft.exchan_96d0bf964916cfb72ca5b066a3f33695474b04d_1b700207

Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: 2df31f63-0665-11df-a96a-00155d01100c
Report Status: 4
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
   <Provider Name="Windows Error Reporting" />
   <EventID Qualifiers="0">1001</EventID>
   <Level>4</Level>
   <Task>0</Task>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2010-01-21T08:15:48.000000000Z" />
   <EventRecordID>3693</EventRecordID>
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>xxxxxxbeex02.XXXXXX.local</Computer>
   <Security />
</System>
<EventData>
   <Data>
   </Data>
   <Data>0</Data>
   <Data>CLR20r3</Data>
   <Data>Not available</Data>
   <Data>0</Data>
   <Data>microsoft.exchange.pop3.exe</Data>
   <Data>14.0.639.21</Data>
   <Data>4abc4e17</Data>
   <Data>mscorlib</Data>
   <Data>2.0.0.0</Data>
   <Data>4a27471d</Data>
   <Data>934</Data>
   <Data>a1</Data>
   <Data>System.ArgumentOutOfRange</Data>
   <Data>
   </Data>
   <Data>
   </Data>
   <Data>C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\AppCrash_microsoft.exchan_96d0bf964916cfb72ca5b066a3f33695474b04d_1b700207</Data>
   <Data>
   </Data>
   <Data>0</Data>
   <Data>2df31f63-0665-11df-a96a-00155d01100c</Data>
   <Data>4</Data>
</EventData>
</Event>

*******************************************************************************************************************************************************

Log Name:      Application
Source:        MSExchange Common
Date:          21/01/2010 9:15:48
Event ID:      4999
Task Category: General
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      xxxxxxbeex02.XXXXXX.local
Description:
Watson report about to be sent for process id: 6516, with parameters: E12, c-RTL-AMD64, 14.00.0639.021, M.Exchange.Pop3, M.E.Data.Storage, M.E.D.S.IdConverter.GetLegacyPopUid, System.ArgumentOutOfRangeException, 3972, 14.00.0639.021.
ErrorReportingEnabled: False
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
   <Provider Name="MSExchange Common" />
   <EventID Qualifiers="16388">4999</EventID>
   <Level>2</Level>
   <Task>1</Task>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2010-01-21T08:15:48.000000000Z" />
   <EventRecordID>3692</EventRecordID>
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>xxxxxxbeex02.XXXXXX.local</Computer>
   <Security />
</System>
<EventData>
   <Data>6516</Data>
   <Data>E12</Data>
   <Data>c-RTL-AMD64</Data>
   <Data>14.00.0639.021</Data>
   <Data>M.Exchange.Pop3</Data>
   <Data>M.E.Data.Storage</Data>
   <Data>M.E.D.S.IdConverter.GetLegacyPopUid</Data>
   <Data>System.ArgumentOutOfRangeException</Data>
   <Data>3972</Data>
   <Data>14.00.0639.021</Data>
   <Data>False</Data>
   <Data>
   </Data>
</EventData>
</Event>

Any help will be appreciated.
I'm pretty new to exchange, so please be clear in your answer.
I know that somebody else posted about the watson report but there was no reaction on it.
Thanks in advanced for looking in to it.




langdon4487 -> RE: Configuring POP3 (3.Feb.2010 4:36:20 AM)

You will need a POP3 connector.
This has nothing really to do with Exchange since Exchange doesn't
collect POP.
See "POPCON" (google it) and see if it will meet your requirements.

Are you planning on having these five email addresses send mail to the
other ones at the ISP? You could be in for some trouble if you are.

I use POPCON in the lab. It's nothing, nothing, nothing, nothing to do
with Exchange. POPCON will collect the email and tip it all at the
SMTP interface on the Exchange server. Once it's on the SMTP interface
it's SMTP and is therefore not a problem because it's SMTP and is
therefore fine and dandy.




KirkLashbrook -> RE: Configuring POP3 (1.Mar.2010 2:43:38 PM)

This should be fixed in Exch2010 Rollup 2.

Only occurs on a mailbox that was migrated from Exch2003. 

If you create an Exch2010 mailbox for testing, the issue won't occur.

The workaround is to export the mailbox, drop the mailbox and recreate a new one for each user in Exch2010, and then import their mail.

Not an option if you have 400 newly migrated users with this issue.


However, Exch2010 Rollup 2 should be released in the next couple of days.








Kvadyn -> RE: Configuring POP3 (15.Mar.2010 4:32:15 PM)

Just curious if we're still waiting on this fix...
In the mean time, might it be possible to modify this migration script:
http://www.msexchange.org/tutorials/Migrating_POP3_SMTP_Servers_M_Drive.html

In such a way as to work with the person who is facing the daunting task of manually rebuilding 400 mailboxes?

The script is aimed at mass migrations in 2003, but might be applicable in newer versions.




KirkLashbrook -> RE: Configuring POP3 (16.Mar.2010 8:56:13 AM)

Exch2010 Rollup 2 resolves this issue.




Page: [1]