• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Cannot mount public store database in Exchange 2003

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Public Folders >> Cannot mount public store database in Exchange 2003 Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Cannot mount public store database in Exchange 2003 - 4.Oct.2011 1:17:14 AM   
jkb

 

Posts: 4
Joined: 4.Oct.2011
Status: offline
Hi - I'm trying to help out a friend with an MS Exchange 2003 public folder problem.

I came in on the scene after some things had already occurred… somehow his public folder disappeared (it was not visible in the Exchange System Manager).

I located the database files [pub1.edb (14 GB size) and pub1.stm (2+MB)] in the mdbdata folder. Below is the output when I ran the command "eseutil /mh pub1.edb":

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Initiating FILE DUMP mode...
Database: pub1.edb

File Type: Database
Format ulMagic: 0x89abcdef
Engine ulMagic: 0x89abcdef
Format ulVersion: 0x620,11
Engine ulVersion: 0x620,11
Created ulVersion: 0x620,11
DB Signature: Create time:09/28/2011 15:17:21 Rand:73930294 Computer:
cbDbPage: 4096
dbtime: 12622606 (0xc09b0e)
State: Clean Shutdown
Log Required: 0-0 (0x0-0x0)
Streaming File: Yes
Shadowed: Yes
Last Objid: 3508
Scrub Dbtime: 0 (0x0)
Scrub Date: 00/00/1900 00:00:00
Repair Count: 0
Repair Date: 00/00/1900 00:00:00
Old Repair Count: 0
Last Consistent: (0x5A61,1807,199) 09/28/2011 15:52:22
Last Attach: (0x5A61,17F0,1DB) 09/28/2011 15:52:21
Last Detach: (0x5A61,1807,199) 09/28/2011 15:52:22
Dbid: 2
Log Signature: Create time:05/24/2007 12:43:06 Rand:64708296 Computer:
OS Version: (5.2.3790 SP 2)

Previous Full Backup:
Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
Mark: (0x0,0,0)
Mark: 00/00/1900 00:00:00

Previous Incremental Backup:
Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
Mark: (0x0,0,0)
Mark: 00/00/1900 00:00:00

Current Full Backup:
Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
Mark: (0x0,0,0)
Mark: 00/00/1900 00:00:00

Current Shadow copy backup:
Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
Mark: (0x0,0,0)
Mark: 00/00/1900 00:00:00

cpgUpgrade55Format: 0
cpgUpgradeFreePages: 0
cpgUpgradeSpaceMapPages: 0

ECC Fix Success Count: none
Old ECC Fix Success Count: none
ECC Fix Error Count: none
Old ECC Fix Error Count: none
Bad Checksum Error Count: none
Old bad Checksum Error Count: none
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Note that the state was listed as "Clean Shutdown."

I created a new public folder tree and public folder store in the Exchange System Manager and associated them with the pub1 database.

Next I tried to mount the database. The status bar gets to about 66% then I get the this error message:

"An internal processing error has occurred. Try restarting the Exchange System Manager or the Microsoft Exchange Information Store service, or both.
ID no: C1041724"

I looked at the Application log and event ID 9519 is listed in the error record.

In Microsoft KB article http://support.microsoft.com/kb/294318 it lists the following for this event ID:

Event ID: 9519
Source: MSExchangeIS
Type: Error
Description: Error No space left on disk starting database "First Storage Group\Test" on the Microsoft Exchange Information Store.


I'm not really sure what to do at this point… I believe the disk where the database is stored has a lot of room left on it.

Any suggestions on what I can do?

Thanks for your help!
Post #: 1
RE: Cannot mount public store database in Exchange 2003 - 4.Oct.2011 10:37:16 AM   
jkb

 

Posts: 4
Joined: 4.Oct.2011
Status: offline
Hi Neko - thanks for your reply.

There were some log files in the same folder (mdbdata) as the database files. I assumed that they were associated with the database I'm trying to mount. After I ran the eseutil /mh command and saw that the database was in a clean shutdown state, I deleted the log files since I assumed they were not needed. When I start Exchange, new log files are immediately created in the mdbdata folder.

The database files are stored on a data drive that has plenty of space on it.
Post #: 2
RE: Cannot mount public store database in Exchange 2003 - 4.Oct.2011 12:52:13 PM   
jkb

 

Posts: 4
Joined: 4.Oct.2011
Status: offline
I did do an offline defrag on the database... I forgot to mention that before.

I haven't tried running a CHKDSK on the volume, but I could do that (I'm located more than an hour away from where the server is, and I haven't been successful in setting up remote access, so I can't do that right away).

To determine the free space available I right-clicked on the drive in Windows Explorer and selected "Properties." The data drive where the database is stored (drive E) had a lot of free space, the C drive where Exchange is installed has maybe 10GB (I can't remember exactly what the stats were).

Where would the temp files be stored? On the E drive or the C drive (where Exchange is installed)? Is there somewhere in Exchange System Manager where that is specified?

Thanks for your help, I really appreciate it!
Post #: 3
RE: Cannot mount public store database in Exchange 2003 - 4.Oct.2011 3:50:24 PM   
jkb

 

Posts: 4
Joined: 4.Oct.2011
Status: offline
Thanks for the suggestions... I guess I really need to get the remote access up and running. As soon as I do that I will check back in and let you know what I found.

Thanks for your help!
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2003] >> Public Folders >> Cannot mount public store database in Exchange 2003 Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter