• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Intermittent Transport Issues - Queue Backing Up

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Message Routing >> Intermittent Transport Issues - Queue Backing Up Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Intermittent Transport Issues - Queue Backing Up - 15.Oct.2012 12:54:25 AM   
HoboStabbin69

 

Posts: 3
Joined: 15.Oct.2012
Status: offline
Hello,

I am running Exchange Server 2007 Standard with SP3, Update Rollup 8-v2. This is installed on Windows Server 2003R2.

I've had intermittent mail delivery issues the past couple of weeks where all of our Exchange users e-mails are getting delayed when sending or receiving. This seems to be primarily when receiving from or sending to external address. When this occurs, the queues will fill up and after a period of between 10 minutes and 2 hours, messages will start getting delivered. This happens several times a day.

All of our mail is routed through Postini, but I do not believe the problem to be on that side. When the issues occur, I try and open up a telnet to port 25 to see if SMTP is working but I cannot connect (telnet localhost 25). This just produces a blank screen. When I am NOT having issues, I can open up a telnet to the Exchange server just fine.

I have ruled out Anti/Virus or any kind of backup services that might be affecting the server. In addition, network connectivity is just fine throughout these issues.

Does anybody have any ideas on where I can start looking to troubleshoot this? I cant seem to pinpoint any reason why this started happening (patch update, software install, etc...). Odd that port 25 just stops working and then starts again after not doing anything to it.

Thanks for any help!!!

< Message edited by HoboStabbin69 -- 15.Oct.2012 12:55:57 AM >
Post #: 1
RE: Intermittent Transport Issues - Queue Backing Up - 16.Oct.2012 9:15:40 PM   
HoboStabbin69

 

Posts: 3
Joined: 15.Oct.2012
Status: offline
I have also tried deleting the mail.que file and it is still doing the same thing. The queue builds up (no messages at all being sent) for a period, sends out all the messages, works fine for a very short period of time, then the queue starts building up again.

(in reply to HoboStabbin69)
Post #: 2

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2007] >> Message Routing >> Intermittent Transport Issues - Queue Backing Up Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter