• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

ActiveSync Error !

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> Mobility >> ActiveSync Error ! Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
ActiveSync Error ! - 1.Aug.2014 12:39:16 PM   
nmujohn

 

Posts: 3
Joined: 1.Aug.2014
Status: offline
Hello All,

I've tried to disable SSL and Basic Authentication is the only one checked. I have also disabled Basic Form in Exchange for the authentication and I get a similar failure. I am not sure what the problem is. I've searched quite a few pages but I can't seem to figure this one out. Your help is greatly appreciated. I'm running as administrator and inheritance has been added. I ran the testconnectivity and here are the results..

An ActiveSync session is being attempted with the server.
Errors were encountered while testing the Exchange ActiveSync session.

Additional Details

Test Steps

Attempting to send the OPTIONS command to the server.
Testing of the OPTIONS command failed. For more information, see Additional Details.

Additional Details

An HTTP 403 forbidden response was received. The response appears to have come from IIS7. Body of the response: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>
<title>403 - Forbidden: Access is denied.</title>
<style type="text/css">
<!--
body{margin:0;font-size:.7em;font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;background:#EEEEEE;}
fieldset{padding:0 15px 10px 15px;}
h1{font-size:2.4em;margin:0;color:#FFF;}
h2{font-size:1.7em;margin:0;color:#CC0000;}
h3{font-size:1.2em;margin:10px 0 0 0;color:#000000;}
#header{width:96%;margin:0 0 0 0;padding:6px 2% 6px 2%;font-family:"trebuchet MS", Verdana, sans-serif;color:#FFF;
background-color:#555555;}
#content{margin:0 0 0 2%;position:relative;}
.content-container{background:#FFF;width:96%;margin-top:8px;padding:10px;position:relative;}
-->
</style>
</head>
<body>
<div id="header"><h1>Server Error</h1></div>
<div id="content">
<div class="content-container"><fieldset>
<h2>403 - Forbidden: Access is denied.</h2>
<h3>You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.</h3>
</fieldset></div>
</div>
</body>
</html>
HTTP Response Headers:
Content-Length: 1233
Cache-Control: private
Content-Type: text/html
Date: Fri, 01 Aug 2014 17:32:21 GMT
Server: Microsoft-IIS/7.5
X-AspNet-Version: 2.0.50727
X-Powered-By: ASP.NET


Elapsed Time: 4817 ms.

< Message edited by nmujohn -- 1.Aug.2014 12:40:17 PM >
Post #: 1
RE: ActiveSync Error ! - 5.Aug.2014 3:06:03 PM   
de.blackman

 

Posts: 3542
Joined: 4.Apr.2005
From: Toronto, Canada
Status: offline
Check the ActiveSync mailbox policy and confirm that Allowing non-provisionable devices is selected.

Also check activesync virtual directory in IIS and default website bindings, active sync is using HTTPS URL but it appears it is only set to http. Using basic auth with HTTPS shouldn't work. Make sure the correct ports are being used 80 and 443 for active sync bindings.

why did you disable SSL?

_____________________________

Ibrahim Benna - Microsoft Exchange MVP
Forum Moderator
Navantis
@IbrahimBenna

(in reply to nmujohn)
Post #: 2
RE: ActiveSync Error ! - 6.Aug.2014 11:01:32 AM   
nmujohn

 

Posts: 3
Joined: 1.Aug.2014
Status: offline
I found out that the bindings were deleted. I had to recreate the port 80 and port 443 bindings and point the ip to 127.0.0.1 to get this fixed.

Thanks for your help!

(in reply to de.blackman)
Post #: 3
RE: ActiveSync Error ! - 7.Aug.2014 8:45:01 AM   
de.blackman

 

Posts: 3542
Joined: 4.Apr.2005
From: Toronto, Canada
Status: offline
Another one bites the dust!

Good to hear and glad to have helped

_____________________________

Ibrahim Benna - Microsoft Exchange MVP
Forum Moderator
Navantis
@IbrahimBenna

(in reply to nmujohn)
Post #: 4

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 2010] >> Mobility >> ActiveSync Error ! Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter