• RSS
  • Twitter
  • FaceBook

Exchange Server Forums

Forums | Register | Login | My Profile | Inbox | RSS RSS icon | My Subscription | My Forums | Address Book | Member List | Search | FAQ | Ticket List | Log Out

Internet Mail Connector Service won't start

Users viewing this topic: none

Logged in as: Guest
  Printable Version
All Forums >> [Microsoft Exchange 5.5] >> General >> Internet Mail Connector Service won't start Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Internet Mail Connector Service won't start - 25.Jun.2003 5:04:00 PM   
ldowens

 

Posts: 4
Joined: 24.Jun.2003
From: Seattle
Status: offline
I just replaced my NT 4.0 box running Exchange 5.5 with an new win2k box running 5.5, now I am having problems with the Internet mail connector service not starting.

Pertain info: Win2k OS SP3, Exchange 5.5 SP4, used M$ Knowledge Base Article: 155216 (How to move Exchange to a new Computer that has the same name)

Everything went great, new server, all the mailboxes, public folders, etc came in great, I could sent mail INTERNALLY but not EXTERNALLY. Checked the Event Viewer; Internet Mail Connecter not started and cannot be manually started... Rebooted at different stages, still no help.

Went to the M$ Knowledge base, found article 298565 (Internet Mail Connector does not start Event ID 4086 is logged). Tried the registry hacks it suggested; still the same results, no change. IMC service not starting..... Anyone dealt with this problem before? Any Ideas? Suggestions......

Currently I have my old server NT 4.0 Exchange server back up. I know I am so close, but I must be missing something simple (Hopefully)....
Post #: 1
RE: Internet Mail Connector Service won't start - 3.Jul.2003 9:12:00 AM   
klaeger

 

Posts: 12
Joined: 9.Mar.2002
From: Jona
Status: offline
I had exactly the same problem and had to delete and reinstall the IMC Connector !

(in reply to ldowens)
Post #: 2
RE: Internet Mail Connector Service won't start - 7.Jul.2003 9:46:00 AM   
JonnyRep

 

Posts: 11
Joined: 11.Jun.2003
From: Scotland
Status: offline
I have a similar issue, except none of my exchange services automatically restart after manually stopping exchange. I need to manually restart exchange and then my exchange antivirus service also.

(in reply to ldowens)
Post #: 3

Page:   [1] << Older Topic    Newer Topic >>
All Forums >> [Microsoft Exchange 5.5] >> General >> Internet Mail Connector Service won't start Page: [1]
Jump to:

New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts


Follow TechGenix on Twitter